1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Mallul falimentar al lui Popoviciu din Oradea, scos pentru a patra oară la licitaţie. Preţul, de trei ori mai mic decât datoriile

Mallul Shopping City din Oradea, deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a intrat în faliment în vara acestui an, pentru a doua oară. Iar săptămâna viitoare este scos la licitaţie pentru a patra oară, la un preţ de trei ori mai mic decât valoarea datoriilor. 

17 noi, 2017 | | ECONOMICA.net

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a cumpărat în iunie 2010, prin firma Shopping Center Holding, Tiago Mall, la care irlandezii de la Mivan au început lucrările, dar nu au mai putut finaliza investiţia. Lucrările au rămas  la stadiul de finisaje interioare, iar firma care administra proprietatea a intrat în faliment.

Popoviciu a plătit pentru mall 30,5 milioane de euro şi anunţa că investeşte alte 20 de milioane de euro pentru finalizarea acestuia. În vara acestui an, mallul a intrat în faliment. 

Cel mai mare creditor este un fond din Polonia, care a preluat în urmă cu doi ani un portofoliu de credite neperformante de la UniCredit.

Iniţial, fondul ceruse înscrierea în tabelul creanţelor a unei datorii de 58 de milioane de euro, însă lichidatorul a acceptat în categoria creanţelor garantate doar suma de 20 de milioane de euro. Restul sumei este înscrisă în categoria creanţelor chirigrafare (nr. - care se achită după cele garantate şi bugetare). 

În total, valoarea creanţelor înscrise în tabel trece de 58,3 milioane de euro, iar mallul cu o suprafaţă de aproape 49.000 de mp, un teren de 71.200 mp, dar şi bunuri mobile, vor fi scoase la licitaţie pentru a patra oară, săptămâna viitoare, pe 21 noiembrie. 

Preţul de pornire: 17,01 milioane de euro. Adică de trei ori mai puţin faţă de valoarea datoriilor. 

Ultima licitaţie a avut loc săptămâna aceasta, pe 14 noiembrie, la care nu s-a prezentat niciun doritor, ne-au declarat reprezentanţi ai lichidatorului judiciar Expert Insolvenţă SPRL. 

Primele două licitaţii au avut loc în luna noiembrie, când preţul de pornire a fost de 20,01 milioane de euro, exclusiv TVA. 

Fosta Shopping Center Holding a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,14 milioane de euro şi a avut o pierdere netă de peste două milioane de euro, în timp ce datoriile se ridică la aproape 62 de milioane de euro.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Acesta plecase din ţară, dar a fost reţinut la Londra, după care eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline.  

Gabriel Popoviciu, 58 ani, are o avere de 340-360 de milioane de euro şi este pe locul opt în Top 300 cei mai bogaţi români editat de Revista Capital, ediţia 2016. loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO