Managementul Siveco cumpără 32,5% din acţiunile companiei deţinute de Enterprise Investors şi Intel Capital

Managementul Siveco România achiziţionează integral pachetul de acţiuni deţinut în companie de fondurile de investiţii Enterprise Investors şi Intel Capital, achiziţia fiind finanţată printr-un împrumut acordat de Raiffeisen Bank, a anunţat, joi, Siveco România.
Economica.net - joi, 09 ian. 2014, 14:58
Managementul Siveco cumpără 32,5% din acţiunile companiei deţinute de Enterprise Investors şi Intel Capital

Începând din anul 2005, Enterprise Investors şi Intel Capital au deţinut 32,5% din acţiunile companiei Siveco România.

‘Am învăţat foarte mult din parteneriatul cu Intel şi Enterprise Investors. Interesul investitorilor pentru compania noastră ne onorează, dar am decis să ne valorificăm noi înşine atuurile şi experienţa câştigată. (…)’, a declarat preşedintele şi directorul general al CEO Siveco România, Irina Socol.

Intel Capital este fondul global de investiţii şi, totodată, organizaţia care se ocupa de fuziuni şi achiziţii în cadrul Intel, iar Enterprise Investors este cel mai mare fond de investiţii din Europa Centrală şi de Est.

Directorul Intel Capital pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Africa şi Rusia, Marcin Hejka, consideră că Siveco a crescut şi a devenit, de la investiţia din 2005, unul dintre principalii jucători în domeniul eLearning şi al aplicaţiilor software pentru companii.

Faţă de 2005, cifra de afaceri a companiei a crescut de la 35 milioane de dolari până la 89 de milioane de dolari în 2012, Siveco desfăşurând în prezent proiecte în 27 de ţări şi deţinând un portofoliu de peste 1.500 de clienţi pe piaţa locală şi internaţională.

Compania a deschis în acest interval cinci birouri de reprezentare comercială în Bulgaria (din 2008), Emiratele Arabe Unite (din 2010), Belgia/Comisia Europeana (din 2011), Kazahstan (din 2012) şi Turcia (din 2013).

‘Siveco România şi-a câştigat o reputaţie solidă pe piaţă din Europa, Orientul Mijlociu, în ţările CIS, în Africa de Nord şi derulează peste 20 de contracte cu importante organizaţii ale Comisiei Europene. Suntem convinşi că, aşa cum am reuşit să ne câştigăm poziţia de lider local IT şi de lider regional în domeniul integrării software, vom şti să o şi consolidăm. Dorim să continuăm în ritm alert extinderea pe pieţele străine’, a afirmat Alexandru Rădăşanu, vicepreşedintele Cercetare-Dezvoltare al Siveco România.

Proiectele dezvoltate şi implementate de Siveco au primit de-a lungul timpului peste 180 de premii, numai în 2013 compania cucerind 12 premii la cele mai mari concursuri internaţionale.

Compania Siveco a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.300 de angajaţi.

Încă din 1991, Intel Capital a investit mai mult de 11 miliarde de dolari în 1.322 de companii din 54 de ţări. În acest interval, 204 de companii din portofoliu au fost listate la diferite burse din lume şi 336 au fost cumpărate sau au fost parte a unei fuziuni. În 2013, Intel Capital a făcut 146 de investiţii care valorează 333 de milioane de dolari, aproximativ 49% din fonduri fiind investite în afara Americii de Nord.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu capital total ce depăşeşte două miliarde de euro.

Până în prezent, aceste fonduri au investit un total de 1,6 miliarde de euro în 131 companii din diverse sectoare economice şi au vândut 105 companii cu venituri totale brute de 2,1 miliarde de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...