1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Managerul kika din România-grupul se concentrează pe expansiunea din Croaţia şi Austria

Planul retailerului austriac de mobilier de a deschide trei noi magazine pe plan local trenează. În schimb, grupul se concentrează pe finalizarea procesului de extindere din Croaţia, Austria şi Cehia.

27 apr, 2012 | | ECONOMICA.net

Unul dintre cei doi retaileri de mobilier talie internaţională din România, kika a avut în anul fiscal 2011 rezultate bune din punct de vedere al veniturilor. Datorită creşterii încrederii consumatorului român că situaţia economica se va redresa, compania a încasat cu 6% mai mult faţă de anul trecut, înregistrând, spre exemplu, un boom al vânzărilor la segmentul de canapele (12%) şi mobilier de grădină (50%), a declarat Lars Lund, director general al kika România. De asemenea, pentru anul fiscal în curs, retailerul austriac şi-a bugetat o creştere a veniturilor de 5-10%, mizând pe un interes tot mai mare a consumatorului român faţă de canapele şi textile, pe îmbunătăţirea mixului de produse comercializate, dar şi a serviciilor oferite. Retailerul primeşte lunar în jur de 35.000 de vizitatori, dintre care 75% cumpără ceva.

Cu toate acestea, investiţiile anunţate pentru anul în curs, printre care un magazin în Constanţa, trenează. Pe moment, pentru grup sunt mai importante investiţiile din Croaţia, Cehia şi Austria.  "În momentul de faţă, evaluăm proiectul din Constanţa. Avem ceva probleme cu terenul şi construcţia pe terenul respectiv. Între timp, ne concentrăm pe Bucureşti datorită potenţialului mare pe care îl oferă această piaţă. Nimic nu este nou. Încă lucrăm să finalizăm procesul de achiziţie al terenului din Băneasa (unde compania a anunţat că va deschide al doilea magazin din Bucureşti n.red) şi căutăm să cumpărăm mai mult teren. La finalul anului vom şti mai exact cum va arăta planul de expansiune, iar între timp grupul se concentrează pe finalizarea procesului de extindere din Croaţia, Austria şi Cehia. După aceea o să vină şi rândul României", a mai declarat Lars Lund.

Managerul kika anunţase în februarie 2011 că magazinul din Constanţa se va deschide la începutul acestui an, în urma unei investiţii de aproximativ 35 de milioane de euro. "În Constanţa, vom deschide un magazin în 2012, în martie-aprilie, ceea ce înseamnă că avem o mică întârziere, însă am primit deja permisul de construcţie a clădirii. Căutam, de asemenea, pământ aici în Bucureşti, 2 parcele faţă de una cât căutam anul trecut. Avem deci, mai multe opţiuni", declara acum mai bine de un an, Lars Lund.

În prezent, kika are aproximativ 7.700 de angajaţi în cele peste 68 de magazine din lume. Primul magazin din România, deschis în 2008 în zona comercială Militari din Bucureşti, ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 metri pătrați și a însemnat o investiţie de 31 milioane de euro.

 

 

     

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO