1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Manchester City a înregistrat pierderi de 30 milioane euro, în sezonul trecut. Încasările s-au ridicat la 442 milioane

Clubul de fotbal Manchester City a anunţat că în sezonul trecut a înregistrat pierderi de 30 milioane de euro, dar a avut încasări de aproximativ 442 milioane euro, un nou record pentru gruparea engleză, care speră astfel să corespundă regulilor fair-play-ului financiar instituit de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

04 dec, 2014 | Agerpres

'Clubul se află astăzi acolo unde ne-am dorit când am început procesul de transformare în urmă cu şase ani. Suntem în grafic cu faza de investiţii masive necesare pentru a face clubul să fie din nou competitiv şi creşterea comercială pe care am înregistrat-o ne va permite să ne finanţăm operaţiunile viitoare', a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al-Mubarak.

În luna mai, clubul a fost condamnat de UEFA pentru că nu a respectat regulile fair-play-ului financiar şi a fost nevoit să achite, între altele, o amendă de 20 milioane euro, dedusă pentru a determina valoarea pierderilor reale. De asemenea, Manchester City a fost condamnat la o amendă suplimentară cu suspendare de 40 milioane euro, ce va trebui achitată dacă situaţia financiară a clubului rămâne negativă pentru al doilea an consecutiv, scrie Agerpres.

UEFA tolerează pierderi anuale în valoare de 20 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2013-2014 şi deci, ţinând cont de valoarea amenzii aplicate, situaţia ar putea satisface instanţa financiară superioară.

De la cumpărarea sa în 2008, şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan a investit peste un miliard de euro, iar clubul a câştigat două campionate în 2012 şi 2014, precum şi o Cupă a Angliei în 2011 şi o Cupă a Ligii în 2014.

La finele exerciţiului financiar 2010-2011, pierderile au atins o cifră record de 252 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO