1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

After Business

Manchester City oferă 32 milioane euro pe croatul Mandzukic

Confruntată cu accidentările lui Aguero, Dzeko şi Jovetic, campioana Angliei Manchester City este dispusă să ofere 32 milioane euro lui Atletico Madrid în schimbul atacantului croat Mario Mandzukic, relatează ziarul AS.

26 dec, 2014 | Agerpres

Campioana Spaniei l-a cumpărat în vară pe Mandzukic de la Bayern Munchen pentru 22 milioane euro, răstimp în care a marcat 14 gpoluri, şi poate să-l vândă acum cu 32 milioane euro. Atletico l-a împrumutat deja pe atacantul Fernando Torres de la AC Milan şi ar avea acum acoperit acest post, scrie Agerpres.

Manchester City a înregistrat pierderi de 30 milioane euro, în sezonul trecut. Încasările s-au ridicat la 442 milioane

Clubul de fotbal Manchester City a anunţat că în sezonul trecut a înregistrat pierderi de 30 milioane de euro, dar a avut încasări de aproximativ 442 milioane euro, un nou record pentru gruparea engleză, care speră astfel să corespundă regulilor fair-play-ului financiar instituit de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

'Clubul se află astăzi acolo unde ne-am dorit când am început procesul de transformare în urmă cu şase ani. Suntem în grafic cu faza de investiţii masive necesare pentru a face clubul să fie din nou competitiv şi creşterea comercială pe care am înregistrat-o ne va permite să ne finanţăm operaţiunile viitoare', a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al-Mubarak.

În luna mai, clubul a fost condamnat de UEFA pentru că nu a respectat regulile fair-play-ului financiar şi a fost nevoit să achite, între altele, o amendă de 20 milioane euro, dedusă pentru a determina valoarea pierderilor reale. De asemenea, Manchester City a fost condamnat la o amendă suplimentară cu suspendare de 40 milioane euro, ce va trebui achitată dacă situaţia financiară a clubului rămâne negativă pentru al doilea an consecutiv, scrie Agerpres.

UEFA tolerează pierderi anuale în valoare de 20 milioane euro pentru exerciţiul financiar 2013-2014 şi deci, ţinând cont de valoarea amenzii aplicate, situaţia ar putea satisface instanţa financiară superioară.

De la cumpărarea sa în 2008, şeicul Mansour bin Zayed al-Nahyan a investit peste un miliard de euro, iar clubul a câştigat două campionate în 2012 şi 2014, precum şi o Cupă a Angliei în 2011 şi o Cupă a Ligii în 2014.

La finele exerciţiului financiar 2010-2011, pierderile au atins o cifră record de 252 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO