Mănescu: Aștept de la managementul CFR Marfă un plan de restructurare cu mai mult decât disponibilizări

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, joi seară, că așteaptă de la conducerea CFR Marfă un plan de restructurare care să cuprindă mai multe măsuri decât cea a disponibilizărilor, în condițiile în care s-a venit cu o propunere de concediere a unui număr de 1.000 - 1.200 de angajați. Potrivit acesteia, planul de restructurare a companiei se află în lucru.
Economica.net - joi, 12 dec. 2013, 20:38
Mănescu: Aștept de la managementul CFR Marfă un plan de restructurare cu mai mult decât disponibilizări

„Planul de restructurare trebuie să îl dea managementul de la CFR Marfă. Managementul lucrează la acest plan. Au venit cu o propunere de disponibilizare a 1.000 — 1.200 de angajați. Eu aștept — și i-am spus și managerului de la CFR Marfă — eu aștept un plan de restructurare care să includă mai mult decât disponibilizări. Chiar vreau să văd: câte contracte poate să obțină, care este perspectiva din acest punct de vedere, cum vede dezvoltarea, cum vede restructurarea și viabilizarea companiei, pentru că cel mai simplu este să vinzi vagoane și să dai oamenii afară. Probabil că la un moment dat va trebui să se întâmple și lucrul acesta, dar nu vreau să se întâmple numai asta. Asta ar trebui să aducă managementul privat în plus față de unul de stat și, până acum, nu a adus asta nicăieri (în niciuna dintre companiile aflate în subordinea ministerului — n.r.)”, a spus Mănescu, la TVR1.

Șeful de la Transporturi a explicat că, după privatizare, CFR Marfă ar trebui să devină o companie mai puternică, cu un parc de vagoane înnoit, o companie care să aibă posibilitatea să semneze contracte, să-și lărgească baza de clienți în așa fel încât să poată exista pe piață, o companie cu deschidere spre alte piețe și spre Europa, cu o strategie de dezvoltare regională.

„De asta nu vrem să ne grăbim și durează până în 2015 privatizarea. Pentru că privatizarea este un punct de pe agendă, dar, în paralel cu acest proces de privatizare, noi trebuie să restructurăm și să viabilizăm economic această companie”, a subliniat Ramona Mănescu.

Referindu-se la așteptările sale de la managementul privat în cazul TAROM, ministrul Transporturilor și-a exprimat convingerea că noul board poate să redreseze compania.

„La TAROM, abia am schimbat Consiliul de Administrație și am convingerea că această nouă echipă chiar are dorința și chiar poate să facă ceva bine pentru TAROM”, a adăugat ministrul Mănescu.

Te-ar mai putea interesa și
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în Austria
Petrom reiterează că nu va plăti taxa de solidaritate, pentru că nu i se aplică. Grupul OMV plătește taxa doar în ...
OMV Petrom arată în raportul preliminar pentru 2022 că nu se califică la plata taxei de solidaritate impusă de Guvernul României, așa cum informase inițial investitorii, luna trecută....
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Phenianul avertizează cu „cea mai dură reacţie” la acţiunile militare ale SUA în regiune
Ministerul de Externe nord-coreean a avertizat joi că Phenianul va răspunde la orice acţiune militară a SUA în regiune ...
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, crede că aliaţii ar putea trimite Ucrainei avioane de luptă
Ţări cum ar fi Statele Unite sau Germania ar putea trimite până la urmă Ucrainei avioane de luptă, este de părere ...
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" ...