1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Mănescu: Directorul general și membrii CA de la CFR Infrastructură ar putea fi dați afară

Directorul general și membrii Consiliului de Administrație de la compania CFR Infrastructură ar putea fi dați afară în perioada următoare, în urma raportului întocmit de Corpul de control al Ministerului Transporturilor, care scoate în evidență o serie de nereguli la nivelul activității companiei, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

08 ian, 2014 | Agerpres

'În urma neregulilor menționate în raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor, probabil că se va întâmpla să-i dăm afară în perioada următoare pe directorul general și pe membrii Consiliului de Administrație de la compania CFR Infrastructură. Trebuie, însă, să respectăm legea, deoarece există niște proceduri, termene. Legea mă obligă să parcurg niște etape. Cine nu respectă legea poate ajunge la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Eu sper să nu mai dureze mult această procedură, pentru că, pentru fiecare zi de întârziere în plus, sunt pierderi', a afirmat Ramona Mănescu la postul de televiziune Digi 24.

Potrivit acesteia, Corpul de control al Ministerului Transporturilor a descoperit o serie de nereguli și la compania TAROM.

'În cazul TAROM, Corpul de control a descoperit o serie de nereguli. S-au întocmit deja dosare care sunt în lucru la DNA și de aceea nu pot să dau amănunte. Pot, însă, să spun că este vorba despre abuz în serviciu și de atribuirea, către membrii fostului Consiliu de Administrație, a unor sume suplimentare nelegale, de tipul bonusurilor. La nivelul companiei TAROM sunt niște prejudicii, nu cred că sunt atât de mari ca la CFR, dar trebuie recuperate și de aceea am anunțat DNA', a mai spus Ramona Mănescu.

Ministerul Transporturilor a demarat un control la CFR Infrastructură și CFR Călători, în urma semnalelor primite în legătură cu aceste două companii, a anunțat, la sfârșitul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor.

"Există un control pe care l-am demarat în companii, la CFR Călători și CFR Infrastructură. Există o nemulțumire și am semnale suficient de multe și am motive să fiu îngrijorată că rute stabilite de CFR Călători ca fiind insuficient de profitabile au fost închiriate către privați și au devenit profitabile. Merg oamenii aceia pe rute extraordinar, sunt trase (parcurs tren — n.r.) fantastic de profitabile, trase pe care le-au oprit pentru CFR Călători sunt tot timpul neprofitabile. Sigur, mai există și altă explicație. Pe trasele operate de privați o să vedeți că trenurile sunt cu 3 — 4 — 5 vagoane, atât cât să fie profitabile și sunt pline. Dacă CFR Călători operează cu trenuri de 10 — 12 vagoane, sigur că acele 10 — 12 vagoane nu vor fi niciodată pline. Și asta ține tot de capacitatea managerului privat de a alege cea mai bună soluție pe trasa pe care și-a păstrat-o", a explicat Ramona Mănescu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că încearcă să stabilească în ce măsură managementul privat este o soluție bună pentru companiile din subordine și vor rămâne doar acei manageri care vor veni cu soluții și le vor face profitabile.

"Eu încerc să stabilesc în momentul acesta în ce măsură managementul privat existent este o soluție bună sau este cea mai bună soluție pentru companiile din subordine. În măsura în care acești manageri vor dovedi că pot veni cu soluții bune pentru companie, că pot rentabiliza compania, pot aduce profit în companie și că sunt dedicați acelei companii, sigur că vor rămâne", a mai spus Ramona Mănescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO