Mănescu: Săptămâna viitoare se decide dacă Heinzmann rămâne la conducerea Tarom

Consiliul de Administraţie al TAROM se va întruni săptămâna viitoare, luni sau marţi, şi va decide dacă mandatul lui Christian Heinzmann la conducerea companiei va fi prelungit, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, aflată în vizită la şantierul Magistralei 5 de Metrou Eroilor - Drumul Taberei.
Economica.net - mie, 23 oct. 2013, 10:53
Mănescu: Săptămâna viitoare se decide dacă Heinzmann rămâne la conducerea Tarom

Ea a confirmat informaţiile potrivit cărora Adunarea Generală a Acţionarilor TAROM, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, s-a amânat, întrucât reprezentantul SIF Muntenia nu s-a prezentat. Întrebată dacă are informaţii potrivit cărora reprezentantul SIF ar fi boicotat acea şedinţă, Mănescu a răspuns: ‘Sper că nu s-a întâmplat aşa’.

În prezent, în Consiliul de Administraţie al TAROM sunt două locuri vacante, unul fiind cel al lui Nicolae Demetriade, care a demisionat marţi.

‘Am înţeles că săptămâna viitoare, luni sau marţi, va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie; probabil că vor fi cooptaţi cei doi noi membri, ca urmare a locurilor rămase libere. Nu ştiu să vă spun cine sunt; există o societate care face selecţia. Pot doar să vă spun că reprezentantul ministerului este secretarul de stat Manuel Donescu. Sunt mai multe CV-uri date consultanţilor şi, la momentul şedinţei CA, se vor alege cele două persoane. Dacă săptămâna viitoare CA va decide prelungirea mandatului lui Heinzmann, el va rămâne. Pascariu e, deocamdată, în Consiliul de Administraţie’, a precizat ministrul.

Şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor TAROM, programată pentru marţi după-amiază la ora 17,00, a fost amânată, iar Dan Pascariu a rămas în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul companiei.

”Şedinţa AGA de astăzi (marţi – n.r.) s-a amânat, întrucât, potrivit legislaţiei, orice şedinţă trebuie convocată cu cel puţin 30 de zile înainte. Şedinţa de astăzi nu a putut fi nici extraordinară, întrucât a lipsit reprezentantul SIF-ului (SIF Muntenia, acţionar minoritar – n.r.), iar în cazul şedinţelor extraordinare trebuie să fie prezenţi toţi membrii. Prin urmare, AGA va fi convocată conform legii şi se va ţine peste 30 de zile. Toată lumea rămâne în funcţia pe care o avea până acum, mai puţin Nicolae Demetriade, care şi-a dat demisia din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie şi din cea de director executiv”, au precizat sursele citate.

Astfel că Dan Pascariu va rămâne în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, iar mandatul de CEO al lui Christian Heinzmann va expira la 19 noiembrie.

În cursul dimineţii de marţi, surse din TAROM au declarat, pentru AGERPRES, că Ministerul Transporturilor le-a solicitat lui Nicolae Demetriade şi lui Dan Pascariu prelungirea mandatului lui Christian Heinzmann, care expiră la 19 noiembrie.

‘Cei doi nu au fost de acord, astfel că ministerul le-a cerut demisia. Nicolae Demetriade şi-a dat demisia, însă Dan Pascariu, nu. În această după-amiază, la ora 17,00, va avea loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Tarom, în cadrul căreia, cel mai probabil, Dan Pascariu va fi revocat din funcţie”, au spus sursele citate.

Contactat de AGERPRES, directorul executiv Nicolae Demetriade a confirmat faptul că informaţiile legate de demisia sa sunt corecte.

”Informaţia este corectă. Mi-am dat demisia pentru că ministerul a intervenit în activitatea TAROM. Am crezut că, dacă va fi un management privat, ministerul nu va interveni, dar se pare că acest lucru a fost doar un vis”, a spus Nicolae Demetriade.

La rândul său, Dan Pascariu a confirmat, pentru AGERPRES, că nu a demisionat din funcţia deţinută la companie, dar se aşteaptă să fie revocat din funcţie.

Şi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a fost de acord că vor fi făcute schimbări la conducerea companiei.

”Eu pot să vă spun că, din câte ştiu, o şedinţă a AGA va avea loc, a avut loc acum ceva timp, a analizat situaţia, iar la următoarea şedinţă a acţionarilor eu ştiu că trebuie să se ia o hotărâre în sensul reformării, restructurării, în sensul unor schimbări la TAROM. Dacă această şedinţă va hotărî că domnul Heinzmann trebuie să-şi continue mandatul, atunci el îşi va continua mandatul, are un contract de mandat şi un plan de management pe care trebuie le să implementeze. Dar pentru a putea implementa acest plan, el trebuie să aibă suportul Consiliului de Administraţie. Nu se poate ca managerul să tragă într-o direcţie şi Consiliul de Administraţie în altă direcţie. Este împotriva firii şi cineva trebuie să facă un compromis”, a spus, marţi, Mănescu.

Ea a confirmat faptul că Nicolae Demetriade şi-a dat demisia şi a arătat că o schimbare în conducerea TAROM este necesară pentru ca operatorul aerian să-şi redobândească poziţia de jucător important la nivel regional.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...