Mango – Extinderea în SUA a ajutat retailerul spaniol să înregistreze anul trecut vânzări record

Retailerul spaniol de modă Mango a raportat luni o creştere de 19% a vânzărilor în 2023, la nivelul record de 3,1 miliarde de euro (3,39 miliarde de dolari), în urma extinderii în Statele Unite, transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 11 mart. 2024, 15:27
Mango - Extinderea în SUA a ajutat retailerul spaniol să înregistreze anul trecut vânzări record

Mango, care concurează cu brandul Zara deţinut de grupul spaniol Inditex, a precizat că depăşirea estimărilor privind vânzările vine în urma oferirii într-un ritm mai rapid a tendinţelor la modă decât rivalele sale, datorită faptului că furnizorii săi sunt aproape de principalele sale centre logistice din Spania şi de fabricile din Asia, scrie Agerpres.

Produsele sale sunt destinate cumpărătorilor cu venituri mai ridicate, care sunt mai puţin sensibili la majorarea preţurilor din industria globală „fast-fashion”, unde creşterea rapidă a noilor jucători online, cum ar fi grupul chinez Shein, pune presiune pe concurenţi, în contextul preţurilor scăzute.

Mango este perceput mai mult ca un retailer premium şi are preţuri mai ridicate decât Zara şi H&M la unele articole de îmbrăcăminte pentru petreceri, arată o analiză a companiei EDITED.

Vânzările online ale Mango au fost responsabile pentru o treime din veniturile sale totale.

Profitul net a urcat la 172,1 milioane de euro anul trecut, de la 81 milioane de euro în 2022, a anunţat directorul general Toni Ruiz.

În perioada Crăciunului, Mango a înregistrat o creştere de peste 10% a vânzărilor în SUA, care devine una dintre cele cinci mari pieţe ale sale.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...