1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Manolescu, MFP: Am introdus scutiri de impozite pentru a încuraja stabilirea holdingurilor în România

Guvernul a introdus în Codul Fiscal scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe cele din lichidare, pentru a da încuraja stabilirea holdingurilor în România, întrucât unii antreprenori români cu afaceri în Cipru caută alternative de relocare, potrivit secretarului de stat în MFP Dan Manolescu.

28 noi, 2013 | Mediafax

"Ordonanţa de urgenţă despre care s-a tot discutat cu impozitele pe construcţii speciale şi accize la carburanţi include şi lucruri bune. Avem astfel introducerea în Codul Fiscal a unor scutiri de impozit pe câştiguri de capital şi pe câştiguri din lichidare care dau posibilitatea stabilirii în România a unor firme de tip holding. E o perioadă în care, după ce s-a întâmplat în Cipru în primăvară, antreprenorii români care au avut afaceri acolo îşi caută alternativă şi o astfel de măsură cred că le oferă posibilitatea de a avea în România o alternativă de a-şi reloca business-urile", a declarat joi Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), la o conferinţă Deloitte pe teme fiscale.

El a arătat că în perioada următoare va fi probabil supusă dezbaterii în Parlament iniţiativa legislativă privind holdingurile, o lege mult mai amplă, care încearcă să acopere mai multe zone de reglementare.

"Prin urmare, există premisele să avem în România o legislaţie mult mai favorabilă şi mai consistentă pentru holdinguri", a mai spus Manolescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO