Maramureş: Oferte turistice pentru vacanţa de 1 Mai – plimbare cu Mocăniţa şi cazări avantajoase

Turiştii care aleg ca destinaţie Maramureşul în vacanţa de 1 Mai vor avea posibilitatea să facă o excursie de o zi cu trenul Mocăniţa, iar pentru cei care se decid să se relaxeze la pensiune rurale preţurile de cazare pentru o zi turistică, pachet all inclusive, încep de la 80 de lei.
Economica.net - sâm, 28 apr. 2018, 06:12
Maramureş: Oferte turistice pentru vacanţa de 1 Mai - plimbare cu Mocăniţa şi cazări avantajoase

„Turiştii care vor dori să facă o excursie cu trenul Mocăniţa pe Valea Vaserului vor avea parte de un program special pe care noi l-am numit ‘Trenul de Ziua Muncii’ cu plecare din gară în zilele de 28, 29, 30 aprilie şi 1 mai. Plus, pachet cu mâncare pentru adulţi şi copii, cuprinse în preţul unui bilet, dar şi alte pachete cu alimente în afara biletului. Trenul va parcurge peste 21 de kilometri pe un singur sens, iar oprirea pentru câteva ore, aproape de capătul traseului va fi în staţia Paltin, iar revenirea pe aceiaşi rută” a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre administratorii trenului Mocăniţa, Daniel Andreica.

Potrivit acestuia, preţul unui bilet pentru o singură călătorie la persoanele adulte este de 70 şi 80 de lei, iar un pachet all inclusive, 112 lei. Pentru copii, un bilet costă 65 de lei, iar pentru studenţi şi pensionari între 82 de lei şi 102 lei.

Acesta a mai menţionat că turiştii care intenţionează să călătorească cu Mocăniţa ar trebui să-şi facă o rezervare de loc cu o zi înainte.

De asemenea, preţul unei cazări în pensiunile rurale din judeţul Maramureş pentru minivacanţa de 1 Mai oscilează între 80 şi 120 de lei, ziua de cazare cu mic dejun inclus, însă numărul rezervărilor este scăzut.

„Dacă de Paşti pensiunile rurale au fost ocupate în proporţie de 70%, pentru vacanţa de 1 Mai gradul de ocupare e foarte scăzut, deşi oferta de preţ şi pachetele oferite sunt acceptabile. Preţul unei zile hoteliere variază între 80 şi 120 de lei de persoană cu mic dejun inclus, iar pentru pachetul all inclusive pentru două persoane pleacă de la 481 de lei şi poate ajunge la 739 de lei, pachet pentru trei, respectiv patru zile de cazare, masă şi eventual un program ales” a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România( ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

Acesta a mai precizat că din cursul zilei de vineri zeci de turişti vor sosi pe defileului râului Lăpuş pentru rafting timp de patru zile.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...