Ceasul românesc Orex, relansat de Mecanica Fină Bucureşti

Mollo Sergio, patronul societăţii Mecanica Fină Bucureşti, a obţinut împuternicirea AGA pentru a face demersurile de constituire a unei noi firme, care să relanseze marca OREX de ceasuri de mână deţinute de societate.
Adrian N. Ionescu - mar, 11 aug. 2015, 11:49
Ceasul românesc Orex, relansat de Mecanica Fină Bucureşti

Mecanica Fină Bucureşti (MECE) vine pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu proiectul relansării mărcii OREX de ceasuri de mână, potrivit unui raport al companiei.

Mecanica Fină este pe cale să contribuie cu 50% din capitalul social al unei noi societăţi „în domeniul producţiei şi comercializării de ceasuri şi al fabricării şi comercializării de ceasuri şi al fabricării şi comercializării de bijuterii”. Participarea Mecanică Fină la capitalul noii societăţi va consta în „aporturi

Mollo Sergio, patronul şi preşedintele director general al MECE a fost împuternicit de AGA, încă din 30 iulie, să facă  toate demersurile pentru înfiinţarea noii societăţi,  „având puteri depline să decidă cu privire la: denumirea societăţii şi, eventual, stabilirea emblemei, stabilirea formei juridice, a sediului social şi a duratei societăţii” şi în privinţa evaluării mărcii OREX.

Valoarea mărcii OREX ar putea fi inclusă în aportul de capital în natură al firmei mamă Mecanica Fină Bucureşti (MECE), sau ar putea să fie vândută „la valoarea evaluată”, ori cesionată gratuit către noua societate, se mai spune în raport.

Mollo Sergio are puteri depline şi privind stabilirea valorii capitalului social şi a structurii aporturilor în natură la capitalul social, atragerea şi selectarea  asociaţilor şi privind stabilirea cotei lor de participare la capital, ca şi privind desemnarea administratorilor.

Mecanica Fină Bucureşti (MECE) este deţinută în proporţie de peste 91% de S.C. MOL INVEST S.A. din Bucureşti, care aparţine lui Mollo Sergio. Patronul italian mai controlează alte două filiale ale companiei Mecanica Fină.

În ultimii trei ani, activitatea Mecanica Fină s-a axat pe modernizarea clădirilor deţinute, în vederea închirierii şi îşi va continua activitatea în domeniul imobiliar, potrivit documentului de transfer pe piaţa principală a BVB. În acest document nu este prevăzută dezvoltarea liniei de afaceri privind ceasurile. Documentul a fost emis emis la 17 iulie 2015, înaintea AGA din 30 iulie, care a   decis relansarea ceasurilor Orex.

Mecanica Fină a sistat în anul 2009 producţia de echipamente de masură. Aproape 77% din cifra de afaceri înregistrată în 2014, de 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), a fost generata de veniturile din închirieri, restul provenind din venituri din comerţ cu produse din stoc şi alte servicii. Cifra de afaceri din 2014 a fost cu 17% mai mare decat cea din 2013. Mecanica Fină închiriază, în prezent, o suprafaţă de aproximativ 17.000 mp, în baza a circa 30 de contracte de închiriere.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...