Ceasul românesc Orex, relansat de Mecanica Fină Bucureşti

Mollo Sergio, patronul societăţii Mecanica Fină Bucureşti, a obţinut împuternicirea AGA pentru a face demersurile de constituire a unei noi firme, care să relanseze marca OREX de ceasuri de mână deţinute de societate.
Adrian N. Ionescu - mar, 11 aug. 2015, 11:49
Ceasul românesc Orex, relansat de Mecanica Fină Bucureşti

Mecanica Fină Bucureşti (MECE) vine pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu proiectul relansării mărcii OREX de ceasuri de mână, potrivit unui raport al companiei.

Mecanica Fină este pe cale să contribuie cu 50% din capitalul social al unei noi societăţi „în domeniul producţiei şi comercializării de ceasuri şi al fabricării şi comercializării de ceasuri şi al fabricării şi comercializării de bijuterii”. Participarea Mecanică Fină la capitalul noii societăţi va consta în „aporturi

Mollo Sergio, patronul şi preşedintele director general al MECE a fost împuternicit de AGA, încă din 30 iulie, să facă  toate demersurile pentru înfiinţarea noii societăţi,  „având puteri depline să decidă cu privire la: denumirea societăţii şi, eventual, stabilirea emblemei, stabilirea formei juridice, a sediului social şi a duratei societăţii” şi în privinţa evaluării mărcii OREX.

Valoarea mărcii OREX ar putea fi inclusă în aportul de capital în natură al firmei mamă Mecanica Fină Bucureşti (MECE), sau ar putea să fie vândută „la valoarea evaluată”, ori cesionată gratuit către noua societate, se mai spune în raport.

Mollo Sergio are puteri depline şi privind stabilirea valorii capitalului social şi a structurii aporturilor în natură la capitalul social, atragerea şi selectarea  asociaţilor şi privind stabilirea cotei lor de participare la capital, ca şi privind desemnarea administratorilor.

Mecanica Fină Bucureşti (MECE) este deţinută în proporţie de peste 91% de S.C. MOL INVEST S.A. din Bucureşti, care aparţine lui Mollo Sergio. Patronul italian mai controlează alte două filiale ale companiei Mecanica Fină.

În ultimii trei ani, activitatea Mecanica Fină s-a axat pe modernizarea clădirilor deţinute, în vederea închirierii şi îşi va continua activitatea în domeniul imobiliar, potrivit documentului de transfer pe piaţa principală a BVB. În acest document nu este prevăzută dezvoltarea liniei de afaceri privind ceasurile. Documentul a fost emis emis la 17 iulie 2015, înaintea AGA din 30 iulie, care a   decis relansarea ceasurilor Orex.

Mecanica Fină a sistat în anul 2009 producţia de echipamente de masură. Aproape 77% din cifra de afaceri înregistrată în 2014, de 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro), a fost generata de veniturile din închirieri, restul provenind din venituri din comerţ cu produse din stoc şi alte servicii. Cifra de afaceri din 2014 a fost cu 17% mai mare decat cea din 2013. Mecanica Fină închiriază, în prezent, o suprafaţă de aproximativ 17.000 mp, în baza a circa 30 de contracte de închiriere.

 

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul trimestru al acestui an, ca urmare a cererii slabe şi a......
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
Exporturile UE de produse medicale şi farmaceutice în ţările din afara blocului comunitar au scăzut cu 3,5% în 2023, ...
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode ...
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...