Marcel Ciolacu: Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că modificarea Constituţiei nu reprezintă, în prezent, o urgenţă, având în vedere criza energetică, războiul din Ucraina şi criza economică, scrie Agerpres.
AGERPRES - Dum, 29 mai 2022, 12:26
Marcel Ciolacu: Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei

„Din câte ştiu, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu mai poate candida în viitor. Este exclus aşa ceva, să mai fie domnul Klaus Iohannis preşedinte. Ce facem? Mergem pe urmele lui Putin? (…) Eu cred că noi ne dorim ca societatea să meargă înainte, să evolueze, nu să facem paşi înapoi. Este exclus un astfel de scenariu din punctul meu de vedere şi cred că şi din punctul de vedere al domniei sale”, a spus Ciolacu, duminică, într-o emisiune la Prima TV, anunţă Agerpres.

În opinia sa, modificarea Constituţiei nu reprezintă o urgenţă în acest moment, însă admite că există „teme de dezbatere” pe acest subiect.

„Eu am promis, când colegii mei m-au ales preşedinte, întâi interimar pe urmă preşedinte la PSD, am făcut o promisiune că PSD nu va mai ieşi din agenda cetăţenilor şi urgenţele pe care le au românii. Nu cred că în acest moment este o urgenţă modificarea Constituţiei. Există, în schimb, teme de dezbatere pe modificarea Constituţiei, dar nu cred că într-un climat cu criză energetică, război şi criză economică urgenţa noastră numărul unu este modificarea Constituţiei”, a susţinut el, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraţilor consideră că ar trebui să se analizeze unde este „depăşită” Constituţia României şi care ar fi urgenţele.

„Nu ştiu, reorganizarea administrativă dacă am fi făcut-o la timpul respectiv când au făcut-o şi polonezii am fi avut o altă rată de absorbţie a fondurilor europene şi administrativ am fi fost pregătiţi mult mai bine pentru aceste vremuri. Suntem singurul stat care avem trei nivele (n. red. niveluri – forma corectă) administrative. (…) Lipseşte un nivel administrativ. (…) Lipseşte regiunea”, a explicat preşedintele PSD, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă până în 2024 se va schimba forma de guvernământ şi dacă România va rămâne republică semi-prezidenţială, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu pot să garantez acest lucru. Haideţi să depăşim urgenţele pe care le au românii. (…) Poate facem şi echipe de lucru în interiorul coaliţiei pentru această discuţie şi dacă românii vor considera oportun vom face aceste modificări”.

Te-ar mai putea interesa și
Se schimbă legea pentru pregătirea populației pentru apărare: foștii polițiști și polițiști de penitenciare devin rezerviști. Ce spune legea de românii stabiliți în afara țării
Se schimbă legea pentru pregătirea populației pentru apărare: foștii polițiști și polițiști de penitenciare devin ...
Ministerul Apărării Naționale aduce modificări Legii privind pregătirea populației pentru apărare. Printre modificările aduse se numără și includerea polițiștilor și a polițiștilor de......
Meteo – Vremea se menţine caniculară în Bucureşti. Ploi şi vijelii miercuri după-amiaza
Meteo – Vremea se menţine caniculară în Bucureşti. Ploi şi vijelii miercuri după-amiaza
Vremea se menţine caniculară în Capitală marţi şi miercuri, iar temperatura va ajunge la 36 de grade, potrivit prognozei ...
Primarul Nicușor Dan spune că pierderile din rețeaua de termoficare a Bucureștiului vor scădea sub 30%
Primarul Nicușor Dan spune că pierderile din rețeaua de termoficare a Bucureștiului vor scădea sub 30%
Primarul Bucureștiului spune că investițiile care au început să fie demarate vor inversa trendul pierderilor din rețeaua ...
APFP, despre BRD Pensii: Se impune o intervenţie rapidă pentru a depista fapte similare la nivelul Pilonului 2
APFP, despre BRD Pensii: Se impune o intervenţie rapidă pentru a depista fapte similare la nivelul Pilonului 2
Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii (APFP) atrage atenţia asupra potenţialelor deficienţe în sistemul ...