1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Mărci private vs brand în industria lactatelor. Laptele ieftin câştigă teren în oraşe

Lactatele comercializate sub brandurile proprii ale marilor lanţuri de magazine sunt tot mai căutate în mediul urban. Mai mult de jumătate dintre orăşeni au cumpărat anul acesta astfel de produse.

 

20 noi, 2013 | ECONOMICA.net
Mai mult de jumătate dintre locuitorii din mediul urban (52,6%) au declarat că au achiziţionat în ultimul an mărci private de lactate, aici fiind incluse produse precum laptele, iaurtul, smântâna, potrivit unui studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center. De asemenea, pâinea şi produsele de panificaţie reprezintă o altă categorie de produse marcă proprie care a avut succes în ultimul an. Românii din mediul urban sunt foarte atraşi şi de dulciurile produse sub marca proprie a retailerilor, un procent important dintre aceştia (41,7%) declarând că, pe parcursul ultimului an, au cumpărat astfel de produse.

Peste 90% cumpără branduri proprii

Studiul indică de altfel că toate categoriile de mărci private de pe piaţa românească au câştigat încrederea consumatorilor în ultimii ani, astfel încât, la nivel declarativ, marea majoritate a locuitorilor din mediul urban (94,2%) au consumat în ultimul an produse comercializate sub marca proprie a unui magazin. Mai mult decât atât, această creștere a consumului de produse marcă proprie este mai mare de la un an la altul. 
 
Varietatea produselor brand privat existente pe piaţa românească se vede şi în coşul de cumpărături al orăşenilor.  Astfel, în ultimul an, aceştia au cumpărat pe lângă produsele alimentare (lactate, produse de panificaţie, brânzeturi, dulciuri etc.) şi produse non-alimentare (hârtie igienică, şerveţele, produse de menaj, detergenţi şi produse de curăţare a locuinţei, cosmetice, produse de îngrijire etc.)â

De ce este preferat laptele marcă proprie aici:
 
 
Pe de altă parte, articolele de vestimentaţie şi băuturile alcoolice sunt printre produsele marcă proprie mai puţin căutate de către consumatorii români din mediul urban, obţinând procente de 16,3%, respectiv 8,0% din totalul consumatorilor de produse marcă privată.
 
 
Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 17 – 24 septembrie 2013. Au fost intervievate 710 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani. 
Marja de eroare a studiului este de ±3,68%.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO