Marcin Lapinski, Skanska: Ne uităm la toate terenurile care sunt de vânzare în zona de nord

Compania suedeză  Skanska, care a finalizat cea de-a doua clădire de birouri din cadrul proiectul Green Court din Bucureşti, este în căutare de terenuri în nordul şi vestul Capitalei pentru noi dezvoltări.
Andrada Ghira - vin, 11 sept. 2015, 10:22
Marcin Lapinski, Skanska: Ne uităm la toate terenurile care sunt de vânzare în zona de nord

„Treaba noastă este să ne uitam la tot ce e posibil în zona de nord, de exemplu, iar terenul de pe Fabrica de Glucoză este unul dintre cele la care ne uităm, dar nu anunţăm nimic decât atunci când devenim proprietari”, a declarat Marcin Łapiński, Presedinte Skanska Property Romania. 

Skanska a obţinut în luna iulie acestui an certificatul de urbanism pentru un teren de 8.900 mp de pe stada Fabrica de Glucoză, pentru construcţia a două clădiri de birouri cu 12 etaje, aşa cum ECONOMICA.NET a relatat recent. Oficialul spune că obţinerea certificatului de urbanism face parte din procesul de due diligence, şi că prin acesta se verifică parametrii terenului şi ce fel de proiect se poate construi, fără ca dezvoltatorul să fie încă proprietar.

Terenul este situat pe strada Fabrica de Glucoză, peste drum de clădirea Lakeview, şi a fost cumpărat la licitaţie în toamna lui 2013 de grupul Romanel pentru suma de 2,39 milioane de euro plus TVA. Anterior, terenul şi construcţiile aferente au aparţinut Institutului Naţional al Lemnului, aflată în faliment. Scos la licitaţie în 2013, interesul pentru teren a fost mare, dat fiind faptul că licitaţia a pornit de la 1,25 milioane de euro, iar preţul de adjudecare a fost la 2,39 milioane de euro.

 „Vrem să continuăm cu dezvoltări în nord pentru că avem succes şi ne uităm serios la tot ce e de vânzare în această zonă. Pentru a cumpăra un teren, trebuie să te uiţi la mai multe. Ne interesează şi zona de vest, acolo unde sunt chiriaşi care vor să rămână acolo. Suntem în discuţii pentru mai mult de două terenuri, iar până la sfârşitul anului vom anunţa mai multe pe acest subiect”, a mai declarat Marcin Łapiński. 

Discuţii pentru vânzarea celei de-a doua clădiri 

Skanska a finalizat cea de-a doua clădire din cele trei ale proeictului Green Court din nordul Bucureştiului, o investiţie de 35 de milioane de euro. Gradul de închiriere este de 72%, însă oficialul companiei spune că până la finele anului aceasta va fi 100% închiriată. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Addeco şi Sanofi.

Prima clădire din Green Court fost vândută companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri grec, Ioannis Papalekas. Valoarea tranzacţiei se ridică la 44 de milioane de euro. Despre o posibilă vânzare a celei de-a doua clădiri, în contexul în care Papalekas şi-a exprimat intenţia de a achiziţie, Łapiński spune că „întotdeauna vom considera ca unul dintre potenţialii cumpărători pe cineva care deja a cumpărat prima clădire”.

Dar, totul depinde de ofertele pe care Skanska le va primi pentru cea de-a doua clădire.

„Dacă avem un nivel bun de închirere, ne uităm să vedem dacă avem un poţential cumpărător. Se pare că în curand vom avea mai multe discuţii pentru vânzarea clădiri, dar pentru noi trebuie să fie un preţ corect şi să fie momentul bun de vânzare. Nu vrem să vindem, dar modelul nostru de business este de a vinde dacă este un moment bun, Cu siguranţă vom discuta cu potenţiali cumprărători”, mai spune Marcin Łapiński. 

Lucrările la cea de-a treia clădire au avansat până la etajul cinci şi va fi finalizată în luna iunie a anului viitor. Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 52.000 mp. Prima clădire a proiectului a fost inaugurată la finele anului 2014 și acum este închiriată în totalitate. Proiectul este construit pe un teren pe care Skanska l-a cumpărat cu 17 milioane de euro de la o firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. 

Green Court Bucharest deţine pre-certificarea LEED Gold şi oferă numeroase soluţii sustenabile pentru a minimiza amprenta clădirii asupra mediului înconjurător şi pentru a reduce semnificativ costurile operaţionale. Tehnologiile moderne eficiente din punct de vedere energetic, precum faţada dublă şi sistemele de iluminat echipate cu senzori de mişcare şi de intensitate, vor garanta un mediu de lucru confortabil. Locurile de parcare speciale şi facilităţile pentru biciclete, curtea interioară cu acces gratuit la Wi-Fi şi prizele de încărcare pentru maşinile electrice vor fi, de asemenea, la dispoziţia chiriaşilor.

Skanska şi-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. 

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...