1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Marea Britanie: Autoritatea de concurenţă a blocat tranzacţia gigant dintre Sainsbury's şi Asda

Propusa fuziune dintre retailerii Sainsbury's şi Asda a fost blocată de Autoritatea pentru Reglementarea Concurenţei din Marea Britanie (CMA) din cauza temerilor că vor fi majorate preţurile pentru consumatori, transmite BBC.

26 apr, 2019 | Agerpres

Şeful Asda, Roger Burnley, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia autorităţilor: "Am avut dreptate să explorăm potenţiala fuziune cu Sainsbury's, care ar fi adus clienţilor mari beneficii şi ar fi sprijinit pe termen lung succesul afacerii noastre".

În 2018, Sainsbury's, al doilea mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, a confirmat că va plăti 7,3 miliarde de lire sterline (zece miliarde de dolari) pentru a cumpăra Asda, subsidiara britanică a Walmart. Tranzacţia ar fi dus la crearea celui mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, depăşind liderul pieţei, Tesco.

Sainsbury's şi Asda susţin că în urma fuziunii şi-ar fi redus costurile, ceea ce le-ar fi permis să scadă preţurile pentru consumatorii britanici.

Şi analiştii susţin că tranzacţia ar fi ajutat cele două companii să concureze mai bine cu retailerii germani Aldi şi Lidl, a căror prezenţă în Marea Britanie este în creştere.

Dar CMA susţine că fuziunea ar diminua concurenţa atât la nivel naţional cât şi local.

Sainsbury's are peste 1.400 de magazine în Regatul Unit, din care aproximativ 800 sunt magazine de proximitate, în timp ce Asda are peste 600 de unităţi.

În urma deciziei CMA, acţiunile Sainsbury's au scăzut cu aproape 6% la Bursa de la Londra.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO