Marea Britanie este „hotărâtă” să îl extrădeze pe Julian Assange în Suedia

 Marea Britanie s-a declarat miercuri "hotărâtă" să îl extrădeze pe Julian Assange în Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală, în timp ce Ecuadorul urmează să anunţe joi dacă îi acordă azil politic fondatorului WikiLeaks, relatează AFP.
Economica.net - joi, 16 aug. 2012, 06:34
Marea Britanie este

„Marea Britanie are obligaţia legală să îl extrădeze pe Assange în Suedia pentru a fi anchetat pentru acuzaţii de abuz sexual şi rămânem hotărâţi să îndeplinim această obligaţie”, a anunţat un purtător de cuvânt al Foreign Office.

Julian Assange, un australian în vârstă de 41 de ani, este acuzat de către justiţia suedeză de viol şi agresiune sexuală. Începând de la 19 iunie, el s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra, unde a depus o cerere de azil politic pentru a evita extrădarea în Suedia.

Fondatorul WikiLeaks afirmă că se teme că va fi transferat ulterior în Statele Unite pentru a răspunde unor acuzaţii de spionaj, în urma dezvăluirii pe site-ul său a peste 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Ecuadorul va anunţa joi la ora 12.00 GMT (15.00, ora României) decizia pe care a luat-o cu privire la cererea de azil politic depusă de Julian Assange, a declarat miercuri ministrul ecuadorian de Externe Ricardo Patino, în cadrul unei conferinţe de presă la Quito.

Ministrul a apreciat că ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange s-a refugiat de la 19 iunie, ar putea fi luată cu asalt dacă australianul nu este preluat de britanici cu scopul extrădării sale în Suedia.

„Ar putea să ne ia cu asalt ambasada, dacă Ecuadorul nu îl predă pe Julian Assange”, a declarat Patino.

Ecuadorul va anunţa astăzi, joi, decizia sa privind acordarea azilului politic lui Julian Assange

Ecuadorul va anunţa joi la ora 12:00 GMT (15:00, ora României) decizia sa cu privire la cererea de azil politic făcută de fondatorul WikiLeaks Julian Assange, a anunţat miercuri ministrul ecuadorian al Afacerilor Externe, Ricardo Patino, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite AFP.

Ecuadorul „a luat o decizie” în cazul lui Julian Assange „şi o va anunţa mâine (joi) la 07:00 dimineaţa (15:00, ora României)”, a declarat Patino, conform căruia ambasada Ecuadorului din Londra, unde Assange s-a refugiat, ar putea fi luată cu asalt dacă fondatorul WikiLeaks nu este predat autorităţilor britanice.

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...