1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Marea Britanie i-a cerut miliardarului rus Fridman să vândă zăcămintele de gaze din Marea Nordului

Marea Britanie i-a cerut miliardarului rus Mikhail Fridman să-şi vândă zăcămintele de gaze din Marea Nordului, obţinute după achiziţionarea DEA, filiala de petrol şi gaze a grupului german de utilităţi RWE, pentru 5,1 miliarde de euro, transmite Reuters. Zăcămintele din Marea Nordului achiziţionate de Fridman produc între 3% şi 5% din producţia de gaze naturale a Regatului Unit.

21 apr, 2015 | Agerpres

Ministerul Energiei de la Londra a avertizat LetterOne Group, divizia de investiţii a companiei Alfa Group, deţinută de Mikhail Fridman, că licenţele din Marea Nordului vor fi revocate dacă în următoarele şase luni nu vor fi vândute aceste zăcăminte.

Este prima cerere de acest tip a autorităţilor britanice, care s-au opus tranzacţiei dintre RWE şi LetterOne. Ministrul Energiei, Ed Davey, propune revocarea licenţelor pentru exploatarea zăcămintelor de gaze din Marea Nordului, deţinute de subsidiara DEA din Marea Britanie, dacă LetterOne nu va schimba firma care controlează aceste zăcăminte, se arată în declaraţia Ministerul Energiei de la Londra.

Reprezentanţii LetterOne nu au comentat declaraţia ministrului britanic al Energiei.

Zăcămintele din Marea Nordului achiziţionate de Fridman produc între 3% şi 5% din producţia de gaze naturale a Regatului Unit, scrie Agerpres.

Conform revistei americane Forbes, averea lui Mikhail Fridman se ridică la 14,6 miliarde de dolari, el fiind pe locul 68 în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Activele deţinute Mikhail Fridman în sectorul energetic se găsesc în diverse state, din Algeria până în Polonia şi din Libia până în Norvegia.

Fridman a declarat recent că 'ambiţia noastră este să dezvoltăm şi să extindem DEA'. Prin această tranzacţie miliardarul rus a obţinut 190 de licenţe sau concesiuni de petrol şi gaze din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Printre firmele interesate de activele DEA s-a aflat şi compania energetică MOL din Ungaria şi o subsidiară a grupului german BASF, Wintershall. RWE este a doua mare companie de utilităţi din Germania după E.ON AG.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO