Marea Britanie relaxează o serie de restricţii, dar încă nu permite reluarea călătoriilor internaţionale

Premierul Boris Johnson a confirmat luni că în urma evoluţiei bune a situaţiei epidemice în Marea Britanie pe 12 aprilie vor fi redeschise magazinele neesenţiale, dar nu s-a pronunţat asupra reluării călătoriilor internaţionale începând cu 17 mai, deşi era aşteptat să confirme şi acest lucru, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
AGERPRES - mar, 06 apr. 2021, 09:14
Marea Britanie relaxează o serie de restricţii, dar încă nu permite reluarea călătoriilor internaţionale

După ce a reuşit să vaccineze cel puţin cu prima doză mai mult de jumătate din populaţie şi în urma unor restricţii antiepidemice severe, Marea Britanie înregistrează o scădere notabilă a infectărilor şi deceselor, cu 2.762 de noi cazuri raportate luni şi 26 de noi decese asociate COVID-19.

În cadrul restricţiilor antiepidemice au fost interzise călătoriile internaţionale neesenţiale, britanicii care pleacă în străinătate în scop turistic fiind sancţionaţi cu amenzi.

Vorbind la o conferinţă de presă la reşedinţa de la Downing Street, Boris Johnson a subliniat că efortul populaţiei britanice de a respecta restricţiile permite aplicarea celei de-a doua faze a foii de parcurs de relaxare a măsurilor antiepidemice, astfel că din 12 aprilie se vor redeschide magazinele neesenţiale, şcolile primare, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare, precum şi barurile. Johnson a spus că va merge el însuşi la o terasă pe 12 aprilie pentru a bea o bere.

Prima fază a foii de parcurs a început din 29 martie, când a fost eliminată interdicţia de a ieşi din case pentru alte deplasări decât cele esenţiale.

Faza a doua a foii de parcurs elaborate iniţial avea inclusă şi reluarea călătoriilor internaţionale din 17 mai, dar guvernul de la Londra a decis totuşi să nu accepte deocamdată acest lucru. Johnson a menţionat în declaraţia sa că ”speră” să poată fi reluate astfel de călătorii de la data menţionată, dar a atras atenţia că trebuie privită cu ”realism” situaţia din alte ţări pentru a evita pătrunderea unor noi variante ale coronavirusului în Marea Britanie.

De asemenea, premierul britanic şi-a îndemnat concetăţenii să evite cât mai mult şi călătoriile interne şi să lucreze de acasă pe cât posibil.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...