1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Marea Britanie: Sute de rapoarte secrete despre incidente grave în sănătate, publicate de BBC

Serviciul National de Sănătate (NHS) din Scoţia este vizat de scandal după ce peste 300 de rapoarte, ţinute secrete, despre incidente petrecute anul trecut au fost publicate de către BBC Scotland, în baza unei solicitări de acces la informaţii, relatează BBC News Online.

26 noi, 2012 | Mediafax

Peste 300 de rapoarte prezintă detaliat cazuri de anul trecut, inclusiv 105 morţi şi explozia a cărei victimă a fost o persoană supusă unei terapii cu oxigen, după aprinderea unei ţigări. De asemenea, unele rapoarte oferă detalii despre moartea unor persoane din cauza unor doze fatale şi lipsa unor echipamente în timpul unei crize cardiace. Alte rapoarte prezintă probleme procedurale din spitale în care unii pacienţi au murit înainte să fie transferaţi sau lipa unor medicamente sau echipamente de urgenţă.

Ombudsmanul scoţian Jim Martin a declarat că birocraţia din NHS pare să fie mai importantă decât învăţarea din greşeli. De asemenea, Guvernul scoţian efectuează o revizuire în regim de urgenţă a procedurilor de raportare şi a anunţat că nu există probe care să arate că sistemul supune pacienţii unor riscuri.

Consilii medicale decid cum trebuie să fie investigate incidentele şi ce lecţii sunt de învăţat din greşeli. Dar în cadrul unei investigaţii, intitulată "How Safe is Your Hospital?", BBC Scotland a stabilit că există o diferenţă uriaşă faţă de numărul de incidente raportate de către consilii HNS şi ce tip de investigaţii sunt efectuate. BBC Scotland a primit acces la 345 de rapoarte, care demonstrează o discrepanţa majoră în ceea ce consiliile consideră "grav".

Cercetări internaţionale sugerează că una din zece internări sunt afectate de un "eveniment nedorit", care poate merge de la căderea unui pacient şi până la moartea neaşteptată a acestuia. Tragerea unor concluzii din aceste greşeli poate salva vieţi, notează postul britanic.

În acest an, ministrul Sănătăţii a dispus efectuarea unei investigaţii la NHS Ayrshire şi Arran, după ce consiliul a fost criticat din cauza blocării a peste 50 de rapoarte despre incidente grave în spitale şi clinici. În decurs de cinci ani, NHS Ayrshire şi Arran au refuzat să raporteze personalului incidente critice şi "evenimente nedorite".

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO