Marea Britanie: Vânzările Dacia au crescut cu aproape 38% în aprilie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au înregistrat o scădere de 2,8% în februarie, din cauza cererii mai slabe din partea consumatorilor şi a companiilor, pe fondul incertitudinilor provocate de ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 mai 2018, 17:54
Marea Britanie: Vânzările Dacia au crescut cu aproape 38% în aprilie

Livrările au scăzut luna trecută la 80.805 unităţi, în condiţiile în care vânzările de autoturisme cu motoare diesel au înregistrat o scădere de 23,5%, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în februarie se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Mercedes-Benz A Class şi Ford Kuga.

În februarie, Dacia a vândut 1.048 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 138,72% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 439 de unităţi.

Deşi piaţa auto este în scădere, rămâne la un nivel bun în pofida declinului cererii pentru diesel. Totuşi, consumatorii trebuie reasiguraţi că cele mai recente modele sunt cele mai curate din istorie şi pot ajuta la rezolvarea problemelor legate de calitatea aerului.

„Ne aşteptăm la un declin uşor şi în martie”, a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 5,1% în perioada ianuarie – februarie 2017, la 244.420 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, Vauxhall Mokka X şi Mercedes-Benz A Class.

În primele două luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 3.169 vehicule, în creştere cu 30,25% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 2.433 de unităţi. Vânzările de autoturisme noi în Marea Britanie au înregistrat anul trecut un recul de 5,65%, cea mai puternică scădere anuală înregistrată după criza din 2009, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit şi la o nouă taxă pe autoturismele cu motor diesel.

Aproximativ 2,54 milioane de noi autoturisme au fost înmatriculate în 2017, comparativ cu 2,69 milioane de autoturisme înmatriculate în 2016, în condiţiile în care vânzările de autoturisme cu motoare diesel au înregistrat o scădere de 17%. Declinul vânzărilor totale de autoturisme în 2017 a reprezentat cea mai mare scădere anuală de după 2009, în urma crizei financiare globale, şi vine după doi ani de vânzări record în 2015 şi 2016.

În 2017, Dacia a vândut 25.149 vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 5,09% faţă de 2016, când a înmatriculat 26.499 unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...