1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 36 º

Extern

Marea Britanie: Vânzările de maşini noi au ajuns la un nivel record în martie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut în martie la nivel record, consumatorii s-au grăbit să facă achiziţii în perspectiva unei noi taxe care va intra în vigoare de la 1 aprilie, a anunţat miercuri Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

05 apr, 2017 | Agerpres

Livrările au urcat luna trecută cu 8,4%, la 562.337 unităţi, mai mult decât dublu faţă de nivelul din primele două luni ale anului. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai şi Vauxhall Astra.

În martie, Dacia a vândut 5.773 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 9,46% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 5.274 unităţi.

Consumatorii şi firmele au încercat să evite plata accizei majorate pentru majoritatea vehiculelor poluante, care va intra în vigoare la 1 aprilie, a apreciat SMMT, avertizând că în următoarele luni cererea va scădea.

'Această performanţă deosebită înseamnă probabil că în aprilie se va înregistra o încetinire', a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 6,2% în primul trimestru 2017, la nivelul record de 820.016 unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

În primele trei luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 8.206 vehicule, în creştere cu 10,10% faţă de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 7.453 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Analiştii se aşteaptă în acest an la un declin de 5% al vânzărilor auto, după doi ani de creştere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit şi a deprecierii lirei sterline, care au dus la majorarea preţurilor unor modele.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO