1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Marga: Probabilitatea intenţiei Cancelariei federale de convocare a lui Comănescu e "altă treabă"

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, sâmbătă, 14 iulie, că intenţia Cancelariei federale a Germaniei de a-l convoca pe ambasadorul român la Berlin, Lazăr Comănescu, e "altă treabă", el precizând că prezenţa ambasadorului acolo este efectul iniţiativei Ministerului de Externe.

14 iul, 2012 | Mediafax

"Se tot repetă un fals care trebuie demontat. Ambasadorul României, Lazăr Comănescu, la Berlin, nu a fost în acea zi convocat de Cancelarie. Am aici şi telegrama ambasadorului, am şi comunicatul din partea ambasadorului. Domnul ambasador este o persoană foarte calificată, foarte matură, el ştie ce vorbeşte", a spus Marga.


El a menţionat că duminica trecută Ministerul de Externe român, respectiv ministrul, a trimis o scrisoare tuturor miniştrilor de externe din UE prezentâd cronologic, factual, derularea procesului din România iar ambasadorii au fost însărcinaţi să aibă discuţii la ministrul de Externe al ţării respective, la primul-ministru sau, în cazul Germaniei, la Cancelarul federal german.


Marga a subliniat că Ministerul de Externe român a pus în mişcare acest proces, iar Lazăr Cămănescu oricum avea o discuţie plănuită înainte cu consilierul de politică externă al Cancelariei federale, ceea ce s-a şi realizat.


"Domnul Comănescu are frecvent astfel e discuţii şi e normal pentru un ambasador prestigios şi normal pentru relaţia României cu o ţară de referinţă a Europei. Acesta este adevărul. Că, de la Cancelaria federală, a existat, probabil, intenţia de a-l convoca, aceasta este o altă treabă. Dar noi, în acest fapt al prezenţei ambasadorului nostru la Cancelaria federală, avem efectul iniţiativei luate de a contacta Cancelaria federală şi de a explica derularea evenimentelor de la Bucureşti", a spus ministrul de Externe.


Ambasadorul Lazăr Comănescu a declarat, joi seară, la Digi24, că a ascultat, în întâlnirea de la Berlin, preocupările părţii germane, că a informat despre "ultimele dezvoltări" şi despre perspectiva României de aderare la Schengen, că mesajele au fost luate în considerare şi că dialogul va continua.


"Am avut într-adevăr astăzi (joi, n.r.) o întâlnire cu consilierul de politică externă al cancelarului federal, o întâlnire care este urmare a unei conversaţii pe care am avut-o la sfârşitul săptămânii trecute, în care eu mi-am exprimat dorinţa de a avea această întâlnire. Am ascultat preocupările exprimate de partea germană şi, la rândul meu, am informat despre ultimele dezvoltări, despre perspectiva României de aderare la Schengen. Repet, a fost o întâlnire care a avut loc urmare a ceea ce convenisem anterior", a spus Comănescu, la emisiunea "24 într-o oră".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO