Mari mişcări de acţiuni la Altur Slatina. Preţul a crescut cu 33% în trei zile

Acţiunile producătorului de piese auto Altur Slatina (ALT), controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, s-au apreciat cu peste 33 % în ultimele trei zile, datorită interesului mare de cumpărare a unuia dintre acţionarii săi, potrivit brokerilor. Astăzi nu a lipsit mult să încheie pentru a doua zi consecutiv şedinţa la bursă cu creşterea maximă permisă de sistemul acesteia de tranzacţionare, de 15%.
Adrian N. Ionescu - mie, 06 mart. 2013, 14:16
Mari mişcări de acţiuni la Altur Slatina. Preţul a crescut cu 33% în trei zile

În ultimele trei zile s-au transferat aproape 7 milioande de acţiuni ale Altur Slatina (ALT), adică 0,8% din totalul lor. Ultimul preţ a fost de 0,045 lei/ acţiune, cu 8,7% mai mult ca ieri.

„Unul dintre acţionarii Altur Slatina (ALT) a intrat la cumpărare“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, unul dintre brokerii apropiaţi tranzacţiilor cu titluri ALT.

Brokerul a evitat să precizeze dacă cumpărătorul respectiv face sau nu parte din grupul de acţionari prin care controversatul om de afaceri Cătălin Chelu  controlează compania.

„S-a mai întâmplat ca dl. Chelu să-şi mişte banii dintr-o firmă într-alta pe căi similare. Dar este posibil şi ca un alt acţionar al Altur, nu neapărat prieten al lui Chelu, să caute să acumuleze un pachet cât mai mare“, a mai spus sursa citată.

Că este în prima sau în doua dintre ipostazele menţionate, firma Consultanţă Imobiliară şi Financiară CIF, din Bucureşti, a fost cel mai mare cumpărător de acţiuni ALT din toamnă şi până în 1 februarie.

De fapt, nu au fost decât doi cumpărători, al doilea fiind omul de afaceri Cătălin Mancaş, care tocmai a înştiinţat firma din Slatina, că va reprezenta în consiliul de amdinistraţie al acesteia pe Consultanţă Imobiliară şi Financiară. Cei doi cumpărători au acumulat circa 0,5 din totalul acţiunilor ALT.

Altur Slatina (ALT) este controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu prin două dintre vehiculele sale de investiţii, Mecanica Rotes (METY) şi Celule Electrice (CLEL), care au aproape 43% din acţiunile ALT.

Datele despre firma Consultanţă Imobiliară şi Financiară CIF se potrivesc cu statutul de vehicul financiar: afaceri puţine (65.600 de lei), datorii mari (281.000 de lei) şi pierderi mari de peste 137.000 de lei, potrivit raportării pe 2011 la Ministerul Finanţelor.

Alţi acţionari importanţi mai sunt SIF Oltenia (SIF5), cu 8,66% din acţiuni şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund, cu 9,6%, potrivit celor mai ercente raportări la Bursă.

Cătălin Chelu şi SIF Oltenia s-au aflat în litigiu în cazul presupusei preluări ostile a producătiorului de ulei comestibil Argus Constanţa (UARG).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că statul nu le va da banii înapoi
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că ...
Schema de sprijin pe care Parlamentul vrea să o instituie pentru scăderea pe perioada de iarnă a facturilor la electricitate ...
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space își continuă expansiunea pe plan local și anunță inaugurarea celei mai mari rețele de birouri ...
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
 Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi ...