Mari mişcări de acţiuni la Altur Slatina. Preţul a crescut cu 33% în trei zile

Acţiunile producătorului de piese auto Altur Slatina (ALT), controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, s-au apreciat cu peste 33 % în ultimele trei zile, datorită interesului mare de cumpărare a unuia dintre acţionarii săi, potrivit brokerilor. Astăzi nu a lipsit mult să încheie pentru a doua zi consecutiv şedinţa la bursă cu creşterea maximă permisă de sistemul acesteia de tranzacţionare, de 15%.
Adrian N. Ionescu - mie, 06 mart. 2013, 14:16
Mari mişcări de acţiuni la Altur Slatina. Preţul a crescut cu 33% în trei zile

În ultimele trei zile s-au transferat aproape 7 milioande de acţiuni ale Altur Slatina (ALT), adică 0,8% din totalul lor. Ultimul preţ a fost de 0,045 lei/ acţiune, cu 8,7% mai mult ca ieri.

„Unul dintre acţionarii Altur Slatina (ALT) a intrat la cumpărare“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, unul dintre brokerii apropiaţi tranzacţiilor cu titluri ALT.

Brokerul a evitat să precizeze dacă cumpărătorul respectiv face sau nu parte din grupul de acţionari prin care controversatul om de afaceri Cătălin Chelu  controlează compania.

„S-a mai întâmplat ca dl. Chelu să-şi mişte banii dintr-o firmă într-alta pe căi similare. Dar este posibil şi ca un alt acţionar al Altur, nu neapărat prieten al lui Chelu, să caute să acumuleze un pachet cât mai mare“, a mai spus sursa citată.

Că este în prima sau în doua dintre ipostazele menţionate, firma Consultanţă Imobiliară şi Financiară CIF, din Bucureşti, a fost cel mai mare cumpărător de acţiuni ALT din toamnă şi până în 1 februarie.

De fapt, nu au fost decât doi cumpărători, al doilea fiind omul de afaceri Cătălin Mancaş, care tocmai a înştiinţat firma din Slatina, că va reprezenta în consiliul de amdinistraţie al acesteia pe Consultanţă Imobiliară şi Financiară. Cei doi cumpărători au acumulat circa 0,5 din totalul acţiunilor ALT.

Altur Slatina (ALT) este controlată de controversatul om de afaceri Cătălin Chelu prin două dintre vehiculele sale de investiţii, Mecanica Rotes (METY) şi Celule Electrice (CLEL), care au aproape 43% din acţiunile ALT.

Datele despre firma Consultanţă Imobiliară şi Financiară CIF se potrivesc cu statutul de vehicul financiar: afaceri puţine (65.600 de lei), datorii mari (281.000 de lei) şi pierderi mari de peste 137.000 de lei, potrivit raportării pe 2011 la Ministerul Finanţelor.

Alţi acţionari importanţi mai sunt SIF Oltenia (SIF5), cu 8,66% din acţiuni şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund, cu 9,6%, potrivit celor mai ercente raportări la Bursă.

Cătălin Chelu şi SIF Oltenia s-au aflat în litigiu în cazul presupusei preluări ostile a producătiorului de ulei comestibil Argus Constanţa (UARG).

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...