1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Mari scăderi de preţuri pentru vedetele Bursei din Bucureşti. Toţi indicii bursieri scad

Cotaţiile acţiunilor Nuclearelectrica, Romgaz şi OMV Petrom scad cu până la 14% la Bursa din Bucureşti, mai ales ca urmare a trecerii termenului până la care deţinerea lor dădea dreptul la dividende. Toţi indicii bursei scad, împinşi de vânzările specifice zilelor "ex dividend" dar şi de lipsa de entuziasm la cumpărare de pe pieţele europene.

14 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) pierdeau peste 13,5% din valoare în ziua „ex-dividend", în care achiziţia sau deţinerea lor nu mai dă dreptul la dividende. Investitorii obişnuiesc să vândă titlurile în prima zi de după cea „cu dividend", cea care asigură înregistrarea printre acţionarii care au dreptul la dividende.

După  ziua „cu dividend" se plasează şi acţiunile Romgaz (SNG) şi OMV Petrom (SNP, care înregistrează scăderi de peste, respectiv aproape 5% în prima oră de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe de altă parte, în data cu dividend se află şi acţiunile Transgaz (TGN) şi Transelectrica (TEL), care creşteau, confirmându-şi statutul de titlrui defensive, rezistente la factorii defavorabili de piaţă.

Citeşte şi

Ultima zi cu dividende la cele mai mari companii de la Bursă

Cu excepţia indicelui BET Fi, toţi indicii BVB înregistrau mari pierderi de peste 1%, la o oră de la deschiderea sesiunii de tranzacţii. Indicele BET Fi face media variaţiilor cotaţiilor Fondului Proprietatea şi ale celor cinci societăţi de investiţii financiare - SIF).

Indicele compozit BET C (al tuturor acţiunilor listate pe piaţa principală, mai puţin SIF-urile) pierdea  2,69%.

indicele principal BET ce reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate (mai puţin SIF-urile), înregistra o scădere de 1,85%.

Cel mai reprezentativ indice al Bursei, BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri (inclusiv FP şi SIF-uri), a coborât cu 1,54%, iar indicele BET-BK, construit ca reper de randament (benchmark) pentru fondurile de investiţii, a scăzut cu 1,25%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO