1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Mari tranzacţii speciale cu acţiunile BRD, SIF şi Banca Transilvania

Marii investitori se grăbesc să profite de nivelul scăzut al perţurilor şi au realizat patru tranzacţii speciale cu acţiunile BRD, SIF Moldova, SIF Oltenia şi Banca Trasnilvania, în valoare de aproape 17 milioane de lei.

09 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Ulterior au avut loc trei mega tranzacţii, prin care s-au vândut 3,8% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP), pentru 282,1 milioane lei (62,5 milioane euro), tot pe piaţa „deal“ a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe segmentul de piaţă „deal“ doar sunt „trecute“, , practic, tranzacţiile negociate în prealabil între parteneri.

„Tranzacţiile, ca şi tendinţa crescătoare de pe piaţa noastră par să fie în contradicţie cu tendinţele de pe pieţele europene. Cel mai probabil este că unul sau mai multe fonduri de investiţii au decis să iasă de pe piaţa noastră sau să-şi diminueze expunerea la BVB“, crede Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Estinvest.

Mai este posibil ca „să fie vorba de transferuri între fondurile aceluiaşi administrator. Oricum, dacă tranzacţiile pot fi interpretate negativ, pentru că ies bani din piaţă, există şijumătatea plină a paharului. Ulţi investitori s-augrăbit să profite de oferta dew pachete mari şi de nivelul preţurilor, caer s-ar putea dovedi scăzut în viitor“, a ami comnetat brokerul citat.

 Toate tranzacţiile s-au făcut la preţul de închidere de ieri.

Cel mai valoros pachet transferat azi (după cel al FP) a fost cu acţiunile SIF Oltenia (SIF5), de aproape 6,9 milioane de lei. Pachetul de acţiuni BRD a costat peste  4,7 milioane de  lei, iar cele ale SIF Moldova (SIF2) şi Banca Transilvania (TLV) aproape 2,8, respectiv 2,5 miliaone de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO