Maria Stavrositu a câştigat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale PDL Constanţa

Candidaţii la şefia filialei PDL Constanţa au fost deputatul Maria Stavrositu şi Florian Constantin.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2011, 15:27

Deputatul Maria Stavrositu a câştigat şefia filialei municipale Constanţa a PDL, cu 32 de voturi mai mult faţă de contracandidatul său, Florian Constantin, înainte de aflarea rezultatului ea acuzând fraudarea votului şi dorindu-i succes contracandidatului său, convinsă că acesta a câştigat alegerile.

Şedinţa de sâmbătă a Consiliului de Coordonare Local al organizaţiei municipale Constanţa a PDL a început cu o oră întârziere, iar candidaţii la şefia filialei au fost deputatul Maria Stavrositu şi Florian Constantin..

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, care a condus şedinţa de alegeri, le-a spus democrat-liberalilor că după aceste alegeri nu trebuie să mai existe conflicte între membrii de partid.

„O perioadă îndelungată pe plan local ne-am confruntat cu lupte aprige între colegi, cu scenarii de trădare, conflicte şi reproşuri. Cuvântul luptă murdară în interiorul organizaţiei trebuie şters din vocabularul PDL-istului constănţean, capitolul luptă internă se încheie astăzi”, a spus liderul PDL Constanţa.

Înainte de începerea votului, Florian Constantin a lăsat să se înţeleagă că organizaţia centrală a partidului nu ar fi agreat candidatura sa la aceste alegeri.

„Aseară, un foarte bun prieten mi-a trimis un SMS în care îmi spunea: «Ce ai făcut cu orgoliul tău ? Mi-ai pus în cap tot Bucureştiul». Şi-am răspuns: «Da, dar nu pot să mor în genunchi. Bucureştiul să stea la el acasă. Aici noi răspundem»”, a spus Florian Constantin, care i-a urat „La mulţi ani” lui Traian Băsescu, spunând că acesta este „un om greu la timpuri grele”.

Şi deputatul Maria Stavrositu l-a adus în discuţie pe Traian Băsescu în discursul său, afirmând că a participat la petrecerea oferită de şeful statului, care vineri a împlinit 60 de ani.

„Am participat la petrecerea oferită de domnul preşedinte la invitaţia dumnealui şi vă transmite că aşteaptă de la noi solidaritate, unitate şi, după cum dânsul spunea, să nu muncim separat, să muncim împreună”, a spus Maria Stavrositu.

La Consiliul de Coordonare Local au participat 340 de delegaţi dintr-un total de 532, iar rezultatul alegerilor a fost anunţat după mai bine de două ore de la încheierea votării.

Înainte de a se anunţa rezultatul alegerilor, Maria Stavrositu a reclamat fraudarea votului. Ea le-a spus jurnaliştilor că buletinele de vot aveau o singură semnătură, că nu ştie a cui era această semnătură şi că buletinele de vot ar fi fost ţinute de către un apropiat al contracandidatului său.

Convinsă că a pierdut alegerile, Maria Stavrositu a afirmat în faţa ziariştilor că doreşte succes viitoarei conduceri şi că nu va contesta alegerile.

După câteva minute, preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat rezultatul alegerilor: deputatul Maria Stavrositu a fost votată de 155 de delegaţi, Constantin Florian a primit 123 de voturi, iar 62 de buletine au fost anulate.

După ce a aflat că este învingătoare, Maria Stavrositu le-a spus membrilor democrat-liberali prezenţi în sală că ştie ce presiuni au fost făcute asupra delegaţilor, dar că este convinsă că PDL are „caractere tari”.

 

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...