Maria Stavrositu a câştigat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale PDL Constanţa

Candidaţii la şefia filialei PDL Constanţa au fost deputatul Maria Stavrositu şi Florian Constantin.
Economica.net - sâm, 05 nov. 2011, 15:27

Deputatul Maria Stavrositu a câştigat şefia filialei municipale Constanţa a PDL, cu 32 de voturi mai mult faţă de contracandidatul său, Florian Constantin, înainte de aflarea rezultatului ea acuzând fraudarea votului şi dorindu-i succes contracandidatului său, convinsă că acesta a câştigat alegerile.

Şedinţa de sâmbătă a Consiliului de Coordonare Local al organizaţiei municipale Constanţa a PDL a început cu o oră întârziere, iar candidaţii la şefia filialei au fost deputatul Maria Stavrositu şi Florian Constantin..

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, care a condus şedinţa de alegeri, le-a spus democrat-liberalilor că după aceste alegeri nu trebuie să mai existe conflicte între membrii de partid.

„O perioadă îndelungată pe plan local ne-am confruntat cu lupte aprige între colegi, cu scenarii de trădare, conflicte şi reproşuri. Cuvântul luptă murdară în interiorul organizaţiei trebuie şters din vocabularul PDL-istului constănţean, capitolul luptă internă se încheie astăzi”, a spus liderul PDL Constanţa.

Înainte de începerea votului, Florian Constantin a lăsat să se înţeleagă că organizaţia centrală a partidului nu ar fi agreat candidatura sa la aceste alegeri.

„Aseară, un foarte bun prieten mi-a trimis un SMS în care îmi spunea: «Ce ai făcut cu orgoliul tău ? Mi-ai pus în cap tot Bucureştiul». Şi-am răspuns: «Da, dar nu pot să mor în genunchi. Bucureştiul să stea la el acasă. Aici noi răspundem»”, a spus Florian Constantin, care i-a urat „La mulţi ani” lui Traian Băsescu, spunând că acesta este „un om greu la timpuri grele”.

Şi deputatul Maria Stavrositu l-a adus în discuţie pe Traian Băsescu în discursul său, afirmând că a participat la petrecerea oferită de şeful statului, care vineri a împlinit 60 de ani.

„Am participat la petrecerea oferită de domnul preşedinte la invitaţia dumnealui şi vă transmite că aşteaptă de la noi solidaritate, unitate şi, după cum dânsul spunea, să nu muncim separat, să muncim împreună”, a spus Maria Stavrositu.

La Consiliul de Coordonare Local au participat 340 de delegaţi dintr-un total de 532, iar rezultatul alegerilor a fost anunţat după mai bine de două ore de la încheierea votării.

Înainte de a se anunţa rezultatul alegerilor, Maria Stavrositu a reclamat fraudarea votului. Ea le-a spus jurnaliştilor că buletinele de vot aveau o singură semnătură, că nu ştie a cui era această semnătură şi că buletinele de vot ar fi fost ţinute de către un apropiat al contracandidatului său.

Convinsă că a pierdut alegerile, Maria Stavrositu a afirmat în faţa ziariştilor că doreşte succes viitoarei conduceri şi că nu va contesta alegerile.

După câteva minute, preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a anunţat rezultatul alegerilor: deputatul Maria Stavrositu a fost votată de 155 de delegaţi, Constantin Florian a primit 123 de voturi, iar 62 de buletine au fost anulate.

După ce a aflat că este învingătoare, Maria Stavrositu le-a spus membrilor democrat-liberali prezenţi în sală că ştie ce presiuni au fost făcute asupra delegaţilor, dar că este convinsă că PDL are „caractere tari”.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...