Mariana Gheorghe, Director General Executiv al OMV Petrom, aleasă primul Preşedinte al reţelei Global Compact România

La Academia Română, s-a lansat filiala din România a Global Compact Network, o iniţiativă care se adresează celor mai responsabili reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţilor sectorului non-guvernamental şi celor ai mediului academic. Acordul de înfiinţare al reţelei a fost semnat de către 23 de organizaţii din România, care se angajează să respecte cele 10 principii Global Compact care se axează în principal pe respectarea drepturilor omului, a dreptului la muncă, pe protejarea mediului şi lupta anti-corupţie.
Economica.net - mar, 19 mai 2015, 03:55
Mariana Gheorghe, Director General Executiv al OMV Petrom, aleasă primul Preşedinte al reţelei Global Compact România

OMV Petrom s-a numărat printre companiile fondatoare ale rețelei din România. Compania este membră la nivel internațional a UN Global Compact încă din decembrie 2013, luând exemplul principalului acționar al grupului, compania OMV, care împlinește 10 ani ca membru al acestei platforme. Acest demers se aliniază cu strategia de business adoptată de companie, care s-a angajat să respecte principiile sustenabilității și să dezvolte o atitudine responsabilă față de societate și mediul înconjurător. În cadrul evenimentului de lansare, inițiat de The CSR Agency, a fost dezvăluită și componența Comitetului Director al rețelei pentru următorii doi ani.

În urma votului exprimat de către cei 23 de membri fondatori ai rețelei, au fost aleși 7 reprezentanți ai Comitetului: Mariana Gheorghe, Director General Executiv și Președinte al Directoratului OMV Petrom; Steven van Groningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank, România; Nikolai Beckers, CEO Telekom România; Bogdan Ion, Country Managing Partner Ernst&Young România; Jaak Mikkel, General Manager Coca Cola HBC România; Dora Surugiu, Maastricht School of Management Bucharest și Brent Valmar, Director General Porsche România.

Primul Președinte al Comitetului a fost aleasă doamna Mariana Gheorghe, Director General Executiv și Președinte al Directoratului OMV Petrom, mandatul său fiind valabil în perioada 2015-2017. La investirea sa, dumneaei a oferit următoarea declarație:

Pentru compania OMV Petrom, afilierea la UN Global Compact înseamnă că suntem permanent în contact cu cele mai bune practici în domeniu și că putem avea un schimb de experiență cu marii jucători din industria noastră. Statutul de companie lider de piață ne provoacă să fim un exemplu în domeniul responsabilității sociale. Consider că progresele în acest domeniu trebuie să fie rezultate ale efortului comun al tuturor companiilor mari, care pot seta un standard pe piață, dar pot și schimba mentalități în rândul publicului larg și al societății. Prin rețeaua locală a UN Global Compact avem șansa să formăm o platformă de dialog, dar și de acțiune concretă. Ne dorim ca împreună să fim cât mai inovativi în a motiva și influența stakeholderii fiecărei companii, astfel încât să creăm efecte pe termen lung. Acțiunile noastre vor avea un impact din ce în ce mai mare pe măsură ce implicăm nu numai mediul de business, dar și autorități și societatea civilă într-un demers ce poate fi un bun exemplu de colaborare între sectorul privat și cel public.

Totodată, doamna Mariana Gheorghe a amintit despre importanța raportării non-financiare sustenabile, care va deveni obligatorie începând din 2017, pentru companiile cu peste 500 de angajați. Aceasta a declarat că noua directivă impusă de Uniunea Europeană reprezintă un semnal important pe care companiile din România trebuie să îl valorifice și să trateze cu seriozitate tema responsabilității sociale și de mediu.

La sfârșitul conferinței, doamna Mariana Gheorghe, în calitate de Președinte al Global Compact Network România, împreună cu domnul Walid Nagi, Head of Local Networks la UN Global Compact, au semnat documentul care atestă în mod oficial includerea biroului local în rețeaua globală.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi si educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate permanent pe teritoriul polonez, vor deveni o ţintă militară pentru......
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...
Statul Arizona îi inculpă pe colaboratorii lui Trump pentru tentativă de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020
Statul Arizona îi inculpă pe colaboratorii lui Trump pentru tentativă de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020
Statul american Arizona a inculpat 18 persoane în cadrul tentativei de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale ...