1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Marii brokeri părăsesc România. Mai nou se închide UniCredit CAIB Securities

După ce, luna trecută, s-a desfiinţat divizia de piaţă de capital a ING Bank (sucursala Bucureşti), a venit rândul UniCredit Bank Austria să decidă să închidă operaţiunile filialei sale de brokeraj, UniCredit CAIB Securities România. Cu toate că, şi  în acest caz, este invocată o restructurare la nivel de grup a activităţii de investiţii, devine limpede că piaţa autohtonă nu mai reprezintă interes pentru brokerii marilor investitori.

06 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

UniCredit CAIB Securities România a fost înfiinţată în 1995 odată cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi este al patrulea cel mai mare intermediar la BVB în primele 10 luni ale anului, cu tranzacţii de peste 1,13 miliarde de lei.

Firma se va închide, cel mai probabil până la sfârşitul anului, potrivit declaraţiilor oficialilor companiei date pentru ECONOMICA.NET.

La începutul luni trecute, ING Bank, al treilea cel mai mare intermediar de la BVB, îşi anunţa la rândul său oprirea operaţiunilor pe piaţa de capital română. Anul trecut, KBC Securities, cel mai mare broker îşi vindea filiala din România, unor brokeri locali.

Cu câteva ordine de pe pieţele mari se depăşeşte în câteva minute la valoarea tranzacţiilor care la BVB se fac într-o zi întreagă, ceea ce face nerentabilă  activitatea unei filiale la Bucureşti.

Astfel că nu mai miră, deşi  îngrijorează, decizia de închidere a UniCredit CAIB Securities România, care funcţiona pentru clienţii mari. La BVB operează  59 de case de brokeraj.

O vreme a mai stat în picioare speranţa ca firma de brokeraj să fie integrată ca departament în bancă.

La jumătatea anului, UniCredit Ţiriac Bank începuse integrarea activităţii de brokeraj derulată de UniCredit CAIB Securities, operaţiunile urmând să fie realizate prin Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking a băncii.

Apoi s-a decis ca toată Europa Centrală şi de Est să fie acoperită de la Varşovia, au mai declarat oficialii CAIB pentru ECONOMICA.NET.

Potrivit estimărilor actuale, casa de brokeraj va continua să tranzacţioneze până aproape de sfârşitul anului anului şi, oricum, îşi va îndeplini toate obligaţiile contractuale, au mai ţinut să precizeze oficialii companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO