Marii brokeri părăsesc România. Mai nou se închide UniCredit CAIB Securities

După ce, luna trecută, s-a desfiinţat divizia de piaţă de capital a ING Bank (sucursala Bucureşti), a venit rândul UniCredit Bank Austria să decidă să închidă operaţiunile filialei sale de brokeraj, UniCredit CAIB Securities România. Cu toate că, şi  în acest caz, este invocată o restructurare la nivel de grup a activităţii de investiţii, devine limpede că piaţa autohtonă nu mai reprezintă interes pentru brokerii marilor investitori.
Adrian N. Ionescu - mar, 06 nov. 2012, 14:45
Marii brokeri părăsesc România. Mai nou se închide UniCredit CAIB Securities

UniCredit CAIB Securities România a fost înfiinţată în 1995 odată cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi este al patrulea cel mai mare intermediar la BVB în primele 10 luni ale anului, cu tranzacţii de peste 1,13 miliarde de lei.

Firma se va închide, cel mai probabil până la sfârşitul anului, potrivit declaraţiilor oficialilor companiei date pentru ECONOMICA.NET.

La începutul luni trecute, ING Bank, al treilea cel mai mare intermediar de la BVB, îşi anunţa la rândul său oprirea operaţiunilor pe piaţa de capital română. Anul trecut, KBC Securities, cel mai mare broker îşi vindea filiala din România, unor brokeri locali.

Cu câteva ordine de pe pieţele mari se depăşeşte în câteva minute la valoarea tranzacţiilor care la BVB se fac într-o zi întreagă, ceea ce face nerentabilă  activitatea unei filiale la Bucureşti.

Astfel că nu mai miră, deşi  îngrijorează, decizia de închidere a UniCredit CAIB Securities România, care funcţiona pentru clienţii mari. La BVB operează  59 de case de brokeraj.

O vreme a mai stat în picioare speranţa ca firma de brokeraj să fie integrată ca departament în bancă.

La jumătatea anului, UniCredit Ţiriac Bank începuse integrarea activităţii de brokeraj derulată de UniCredit CAIB Securities, operaţiunile urmând să fie realizate prin Divizia Corporate Investment Banking & Private Banking a băncii.

Apoi s-a decis ca toată Europa Centrală şi de Est să fie acoperită de la Varşovia, au mai declarat oficialii CAIB pentru ECONOMICA.NET.

Potrivit estimărilor actuale, casa de brokeraj va continua să tranzacţioneze până aproape de sfârşitul anului anului şi, oricum, îşi va îndeplini toate obligaţiile contractuale, au mai ţinut să precizeze oficialii companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...