Marii investitori străini vor să investească în cel mai mare fond mutual românesc

Zeci de milioane de euro ar putea intra din străinătate, începând din acest an, în cel mai mare fond mutual românesc, BCR Obligaţiuni, a declarat Dragoş Neacşu, preşedintele executiv al Erste Asset Management România (EAM), cu ocazia unei întâlniri la care a fost invitată ECONOMICA.NET. BCR Obligaţiuni este al doilea cel mai mare fond mutual din Europa Centrală şi de Est, iar administratorii săi de la EAM se aşteaptă să devină cel mai mare în ac est an.
Adrian N. Ionescu - joi, 21 mart. 2013, 22:02
Marii investitori străini vor să investească în cel mai mare fond mutual românesc

EAM este pe cale de a deveni primul administrator de fonduri mutuale care atrage  mari investitori străini instituţionali, inclusiv fonduri de investiţii şi fonduri de pensii.

„Primim tot mai multe solicitări de la investitori instituţionali străini  de prezentare a fondurilor mutuale pe care le administrăm, cel mai interesant pentru marii investitori străini fiind BCR Obligaţiuni“, a declarat Dragoş Neacşu, preşedintele executiv al Erste Asset Management România (EAM).

BCR Obligaţiuni administrează active nete de peste 4 miliarde de lei pentru aproape 104.000 de investitori.

Este al doilea cel mai mare fond deschis de investiţii (mutual) din Europa Centrală şi de Est. Ca urmare a dimensiunii sale şi a istoricului performanţelor sale, fondul a atras atenţia a mai mult de 10 investitori instituţionali internaţionali, iar EAM speră ca, până la sfârşitul anului, să atragă câteva zeci de milioane de euro de la aceştia, potrivit răspunsului dat de oficialul companiei la o întrebare a ECONOMICA.NET.

„Fondul îndeplineşte acum toate criteriile pentru a atrage atenţia marilor investitori: o dimensiune confortabilă pentru a putea primi subscrieri consistente, de ordinul a milioane sau zeci de milioane de euro, are un istoric al performanţelor de minim cinci ani şi are un istoric convingător al administratorului“, a spus Dragoş Neacşu.

Pentru marii investitori nu este eficient să investească mai puţin de câteva milioane de euro şi de aceea caută ţinte de investiţii mari, cu lichiditate mare, în care să poată intra şi ieşi uşor cu sume mari, explică oficialul citat.

Investitorii instituţionali care au intrat în discuţii cu oficialii EAM provin „din ţările nordice, spaţiul iberic, spaţiul francofon şi din cel german şi ar putea investi şi în celelalte  fonduri administrate de aceasta, inclusiv în fondul de acţiuni BCR Expert, în cadrul expunerii pe riscul românesc“, a adăugat preşedintele EAM.

Erste Asset Management România este liderul pieţei de administrare a investiţiilor, incluzând aici şi societăţile de investiţii financiare (celebrele SIF-uri de la Bursă), cu active nete în gestiune de peste 4,06 miliarde de lei la 28 februarie, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 23,35% dintr-o piaţă de peste 17,39 miliarde de lei.
 

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...