Marii investitori străini vor să investească în cel mai mare fond mutual românesc

Zeci de milioane de euro ar putea intra din străinătate, începând din acest an, în cel mai mare fond mutual românesc, BCR Obligaţiuni, a declarat Dragoş Neacşu, preşedintele executiv al Erste Asset Management România (EAM), cu ocazia unei întâlniri la care a fost invitată ECONOMICA.NET. BCR Obligaţiuni este al doilea cel mai mare fond mutual din Europa Centrală şi de Est, iar administratorii săi de la EAM se aşteaptă să devină cel mai mare în ac est an.
Adrian N. Ionescu - joi, 21 mart. 2013, 22:02
Marii investitori străini vor să investească în cel mai mare fond mutual românesc

EAM este pe cale de a deveni primul administrator de fonduri mutuale care atrage  mari investitori străini instituţionali, inclusiv fonduri de investiţii şi fonduri de pensii.

„Primim tot mai multe solicitări de la investitori instituţionali străini  de prezentare a fondurilor mutuale pe care le administrăm, cel mai interesant pentru marii investitori străini fiind BCR Obligaţiuni“, a declarat Dragoş Neacşu, preşedintele executiv al Erste Asset Management România (EAM).

BCR Obligaţiuni administrează active nete de peste 4 miliarde de lei pentru aproape 104.000 de investitori.

Este al doilea cel mai mare fond deschis de investiţii (mutual) din Europa Centrală şi de Est. Ca urmare a dimensiunii sale şi a istoricului performanţelor sale, fondul a atras atenţia a mai mult de 10 investitori instituţionali internaţionali, iar EAM speră ca, până la sfârşitul anului, să atragă câteva zeci de milioane de euro de la aceştia, potrivit răspunsului dat de oficialul companiei la o întrebare a ECONOMICA.NET.

„Fondul îndeplineşte acum toate criteriile pentru a atrage atenţia marilor investitori: o dimensiune confortabilă pentru a putea primi subscrieri consistente, de ordinul a milioane sau zeci de milioane de euro, are un istoric al performanţelor de minim cinci ani şi are un istoric convingător al administratorului“, a spus Dragoş Neacşu.

Pentru marii investitori nu este eficient să investească mai puţin de câteva milioane de euro şi de aceea caută ţinte de investiţii mari, cu lichiditate mare, în care să poată intra şi ieşi uşor cu sume mari, explică oficialul citat.

Investitorii instituţionali care au intrat în discuţii cu oficialii EAM provin „din ţările nordice, spaţiul iberic, spaţiul francofon şi din cel german şi ar putea investi şi în celelalte  fonduri administrate de aceasta, inclusiv în fondul de acţiuni BCR Expert, în cadrul expunerii pe riscul românesc“, a adăugat preşedintele EAM.

Erste Asset Management România este liderul pieţei de administrare a investiţiilor, incluzând aici şi societăţile de investiţii financiare (celebrele SIF-uri de la Bursă), cu active nete în gestiune de peste 4,06 miliarde de lei la 28 februarie, ceea ce înseamnă o cotă de piaţă de 23,35% dintr-o piaţă de peste 17,39 miliarde de lei.
 

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...