1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Marile companii tech au imunitate la criză: Google, Apple, Facebook, Amazon și Microsoft au avut profituri de 34 miliarde dolari în T2

Spre deosebire de companiile aeriene, lanțurile hoteliere, restaurantele și milioanele de IMM-uri care luptă pentru supraviețuire pe fondul pandemiei COVID-19, cele mai importante companii tehnologice din lume nu au fost afectate de criză, cel puţin până în prezent. Sfidând parcă starea proastă a economiei globale, toate grupurile de companii GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon și Microsoft) au înregistrat o creștere a veniturilor cu două cifre în al doilea trimestru, şi au înregistrat profituri cumulate de 33,9 miliarde de dolari.

09 aug, 2020 | ECONOMICA.net

După cum arată graficul de mai jos realizat de Statista, Amazon și-a crescut veniturile cu mai mult de 30% în primele șase luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu un profit record trimestrial înregistrat în T2. Este cel mai mare profit din istoria sa de 26 de ani, 5,2 miliarde de dolari, cu 4 miliarde peste așteptări.

Acţiunile Amazon au crescut cu 5%, iar compania a angajat 175.000 de persoane în ultimele luni, după ce a văzut că cererea pentru serviciile sale a crescut. Compania a declarat că veniturile au crescut cu 40% faţă de anul precedent, deși a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţia de echipamente de protecţie pentru angajaţii săi, notează Reuters

În timp ce succesul Amazon în timpul pandemiei pare logic, având în vedere că multe persoane au trecut la cumpărături online în timpul blocajelor instituite de guvernele din întreaga lume, imunitatea relativă împotriva crizei manifestate de Apple, Google și Facebook este mai mult o surpriză.

Până la urmă, ultimele două se bazează foarte mult pe veniturile din publicitate, care au scăzut vizibil în ultimele luni, în timp ce Apple vinde bunuri de consum la prețuri ridicate, o afacere care nu pare adaptată pentru perioade de șomaj în masă și incertitudine economică.

Infographic: Tech Giants Shrug Off COVID-19 Crisis | Statista You will find more infographics at Statista

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO