1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Marile contracte de infrastructură care urmează la semnat: tronsoane din DX Craiova - Pitești și Autostrada de Centură București

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are undă verde la semnarea unor contracte de 2,2 miliarde de lei (470 milioane de euro), după expirarea perioadei de depunere şi soluţionare a contestaţiilor. Acestea se adaugă contractului pentru Podul de la Brăila, primul semnat din marile proiecte de infrastructură în valoare de peste 4 miliarde de euro lansate anul trecut la licitaţie.

30 oct, 2018 | | ECONOMICA.net

Astfel, până la finele anului vor fi semnate contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 2 din DX Craiova - Piteşti şi lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii CNAIR.

Primul mare contract ce urmează a fi semnat este cel privind tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, câştigat de către constructorul român Dorinel Umbrărescu. În cazul acestui tronson, format din două loturi, nu a fost depusă nicio contestaţie după anunţarea câştigătorului.

CNAIR a desemnat pe 1 octombrie 2018 câștigătorul contractelor de proiectare și execuție a celor două loturi din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești: Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL.

Valoarea ofertei câştigătoare pentru tronsonul 2, lotul 1 este de 661,45 milioane de lei fără TVA. Pentru tronsonul 2, lotul 2, valoarea ofertei câştigătoare este de 792,19 milioane de lei fără TVA.

Următorul mare contract de infrastructură va fi semnat anul acesta cu turcii de Alsim Alarko, pentru lotul 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. În acest caz, au existat mai multe contestaţii după anunţarea câştigătorului, însă Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia CNAIR prin care a fost declarată câştigătoare oferta turcilor.

CNAIR a anunţat pe 8 mai 2018 rezultatul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București Sud lotul 2 (16,3 kilometri). Ofertantul desemnat caștigător este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, având preţul de 750,85 milioane de lei, fără TVA. 

CNAIR a lansat anul trecut la licitaţie contracte în valoarea de peste 4 miliarde de euro, nivel record pentru România. Primul mare contract dintre acestea care a fost semnat până acum este cel pentru proiectarea şi execuţia Podului de la Brăila, în valoare de 2 miliarde de lei (430 milioane de euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO