1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Marile eşecuri ale energeticii româneşti

Din 1990 realizările energiei româneşti sunt puţine şi le putem număra pe degetele de la o mână. Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă, începute de Ceauşescu, boomul energiei verzi din 2009 încoace, scuturarea Hidroelectrica de căpuşe, descoperirea resurselor din Marea Neagră şi centrala Petrom de la Brazi sunt singurele realizări notabile din ultimii 23 de ani, scrie obiectiv.info. În rest, vorbim doar de eşecuri pe bandă rulantă.

17 oct, 2013 | Obiectiv.info

Din 1990 şi până azi, autorităţile române au conceput şi realizat zeci de strategii energetice care în timp s-au dovedit bune doar pentru a umple rafturile unei biblioteci. Pe vremea premierului Călin Popescu Tăriceanu s-a conceput o idee potrivit căreia aproape tot sistemul energetic naţional să fie înglobat într-o singură companie, pe calapodul fostului Conel şi pe modelul CEZ, compania de stat din Republica Cehă.

Schimbarea guvenului şi venirea PDL la putere a generat un nou concept – crearea a două companii, Electra şi Hidroenergetica -, care să adune tot ce e mai bun din sistem. Şi această idee a căzut, pentru că s-au împotrivit sindicatele de a Hidroelectrica. Singurele modificări reuşite până azi sunt crearea Complexelor Energetice Oltenia şi Hunedoara, enitităţi care au adunat producătorii de curent termo din Oltenia şi Valea Jiului, precum şi producătorii de cărbune din aceleaşi zone geografice. Citeşte despre marile eşecuri ale energeticii româneşti pe obiectiv.info

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO