1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Marin Aldea revine ca director general la Metrorex

Consiliul de Administrație al Metrorex l-a numit pe Marin Aldea director interimar, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, începând cu data de 03.07.2019, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

02 iul, 2019 | ECONOMICA.net

Actualul director a fost numit în funcţie în martie 2018, când l-a înlocuit pe Ion Constantinescu. Şodolescu promitea să îşi depună mandatul dacă până la finele anului nu va fi gata Metroul de Drumul Taberei.

În noiembrie 2017, Consiliul de Administraţie al Metrorex a decis numirea lui Ion Constantinescu în funcţia de director general interimar al Metrorex, pe o perioadă de patru luni, şi a aprobat depunerea mandatului pentru Marin Aldea, acesta revenind pe funcţia de director Strategie Planificare Resurse în cadrul companiei.

Anterior numirii lui Ion Constantinescu, funcţia de director general era deţinută de Marin Aldea. Acesta fusese demis de fostul ministru al Transporturilor Felix Stroe după ce circulaţia metroului fusese blocată pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăveşti din cauza unui jgheab de scurgere a infiltraţiilor care căzuse din plafon şi a produs un scurt circuit.

Update 13:45 Confirmare Metrorex

Consiliul de Administrație al Metrorex îl numește pe Marin Aldea director interimar, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, începând cu data de 03.07.2019, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Acesta îl înlocuiește în funcția de director general pe Dumitru Șodolescu, al cărui mandat expiră astăzi, 2.07.2019.

Marin Aldea are o experiență de 28 ani în cadrul Metrorex, de 17 ani deținând funcții de conducere în cadrul societății. Acesta a mai fost director general în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2017, selectat și numit în conformitate cu OUG109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Noul director general al Metrorex este absolvent al Universității Politehnica București, având calificare de inginer și are obținută diplomă de economist, cu specializarea Finanțe Contabilitate. Totodată, deține un master cu specializare în Managementul întreprinderilor de Servicii Publice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO