1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Marin, Generali: Tarifele RCA au crescut cu 5 -10% în primul timestru

Evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese a condus la o creştere a tarifelor RCA cu 5% - 10% în primul trimestru, la nivelul pieţei, scumpire care se va menţine cel mai probabil până la finalul anului, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Generali România, Adrian Marin.

02 iun, 2013 | Agerpres

'Factorul principal care a condus la aceasta majorare este evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese. În plus, era necesară o tarifare prudentă care să permită oricărui asigurător onorarea în orice moment a obligaţiilor contractuale. Însă, în majoritatea cazurilor, conducătorii care nu au înregistrat daune nu resimt această creştere, datorită aplicării sistemului de bonus-malus', a menţionat Adrian Marin.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a modificat în acest an norma privind asigurarea RCA, demers prin care asigurătorii vor fi obligaţi să stabilească tarifele de primă, astfel încât să acopere toate cheltuielile aferente acestei clase de asigurări.

Adrian Marin consideră ca orice asigurător trebuie să fie prudent în tarifare pentru a-şi putea onora, într-un timp cât mai scurt, obligaţiile faţă de clienţi.

'Pentru Generali, modificarea normei privind stabilirea tarifului de primă nu aduce schimbări notabile, întrucât întotdeauna am respectat acest principiu, lucru de altfel vizibil în primele de asigurare mai mari faţă de unii competitori. Din păcate, daunele pentru vătămări corporale încă dau o volatilitate ridicată rezultatului final', a explicat acesta.

Oficialul Generali România a vorbit şi despre 'războiul preţurilor', prezent în întreaga piaţă de asigurări generale, fie ele auto sau non-auto.

'La nivelul pieţei de asigurări, ceea ce este îngrijorător în momentul de faţă este că, deşi daunele pe RCA, în special cele pe vătămări corporale, au crescut semnificativ, iar linia de business este total neprofitabilă, asigurătorii continuă să-şi asume riscurile aferente vânzării de poliţe RCA la tarife neadaptate', a spus oficialul Generali România.

Adrian Marin consideră că, pe termen lung, această politică poate afecta atât companiile care o practică, dar şi întreaga industrie, inclusiv calitatea serviciilor prestate clienţilor prejudiciaţi.

'Implicarea tuturor factorilor responsabili pentru o reglementare coerenta a despăgubirilor vătămărilor corporale pe criterii mai bine stabilite devine prioritară pentru această linie de business; în caz contrar, preţurile vor creşte accelerat şi gradul de penetrarea a acestor poliţe se va reduce transferând treptat riscurile spre Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii', a mai spus Adrian Marin.

Generali România este numele noii companii rezultate din fuziunea Generali Asigurări şi Ardaf, realizată în septembrie 2011.

În prezent Generali România ocupă poziţia a 8-a în clasamentul de asigurări generale şi locul 6 la asigurările de viaţă, conform datelor CSA, pentru anul 2012, şi are o cotă de piaţă de 5%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO