Marin, Generali: Tarifele RCA au crescut cu 5 -10% în primul timestru

Evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese a condus la o creştere a tarifelor RCA cu 5% - 10% în primul trimestru, la nivelul pieţei, scumpire care se va menţine cel mai probabil până la finalul anului, a declarat pentru AGERPRES directorul general al Generali România, Adrian Marin.
Economica.net - Dum, 02 iun. 2013, 08:22
Marin, Generali: Tarifele RCA au crescut cu 5 -10% în primul timestru

‘Factorul principal care a condus la aceasta majorare este evoluţia ascendentă a daunelor plătite de asigurători pentru vătămări corporale şi decese. În plus, era necesară o tarifare prudentă care să permită oricărui asigurător onorarea în orice moment a obligaţiilor contractuale. Însă, în majoritatea cazurilor, conducătorii care nu au înregistrat daune nu resimt această creştere, datorită aplicării sistemului de bonus-malus’, a menţionat Adrian Marin.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a modificat în acest an norma privind asigurarea RCA, demers prin care asigurătorii vor fi obligaţi să stabilească tarifele de primă, astfel încât să acopere toate cheltuielile aferente acestei clase de asigurări.

Adrian Marin consideră ca orice asigurător trebuie să fie prudent în tarifare pentru a-şi putea onora, într-un timp cât mai scurt, obligaţiile faţă de clienţi.

‘Pentru Generali, modificarea normei privind stabilirea tarifului de primă nu aduce schimbări notabile, întrucât întotdeauna am respectat acest principiu, lucru de altfel vizibil în primele de asigurare mai mari faţă de unii competitori. Din păcate, daunele pentru vătămări corporale încă dau o volatilitate ridicată rezultatului final’, a explicat acesta.

Oficialul Generali România a vorbit şi despre ‘războiul preţurilor’, prezent în întreaga piaţă de asigurări generale, fie ele auto sau non-auto.

‘La nivelul pieţei de asigurări, ceea ce este îngrijorător în momentul de faţă este că, deşi daunele pe RCA, în special cele pe vătămări corporale, au crescut semnificativ, iar linia de business este total neprofitabilă, asigurătorii continuă să-şi asume riscurile aferente vânzării de poliţe RCA la tarife neadaptate’, a spus oficialul Generali România.

Adrian Marin consideră că, pe termen lung, această politică poate afecta atât companiile care o practică, dar şi întreaga industrie, inclusiv calitatea serviciilor prestate clienţilor prejudiciaţi.

‘Implicarea tuturor factorilor responsabili pentru o reglementare coerenta a despăgubirilor vătămărilor corporale pe criterii mai bine stabilite devine prioritară pentru această linie de business; în caz contrar, preţurile vor creşte accelerat şi gradul de penetrarea a acestor poliţe se va reduce transferând treptat riscurile spre Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii’, a mai spus Adrian Marin.

Generali România este numele noii companii rezultate din fuziunea Generali Asigurări şi Ardaf, realizată în septembrie 2011.

În prezent Generali România ocupă poziţia a 8-a în clasamentul de asigurări generale şi locul 6 la asigurările de viaţă, conform datelor CSA, pentru anul 2012, şi are o cotă de piaţă de 5%.

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...