Marinof, Eurolines: În câţiva ani, zborurile charter spre destinaţiile exotice se vor dezvolta

27 02. 2014
tsavo_national_park_kenya_44249500

Zborurile charter (cu plecare directă din Bucureşti) spre destinaţii exotice precum Kenya şi Mauritius s-ar putea înmulţi. Anul trecut, 400 de români au plătit de la 1.500 de euro/persoană pentru vacanţe în aceste două destinaţii.  

„O tendinţă pe care am observat-o este creşterea pe segmentul vacanţelor exotice. Acest lucru se datorează faptului că o vacanţă în Republica Dominicană, Kenya, Maldive sau Thailanda, a ajuns să coste cât o vacanţă în Turcia. Diferenţa e dată doar de distanţă şi timpul petrecut în zbor”, a declarat Cosmin Marinof, directorul naţinal de vânzări al grupului Eurolines, spune că acestea sunt primele semne

Anul trecut, agenţiile au reuşit să umple avioanele cu turişti dornici de aventură. Tarom a operat curse cu plecare din Bucureşti spre Mombasa (Kenya) şi Mauritius. „Acestea sunt primele semne că probabil în câţiva ani aceste curse charter se vor dezvolta„, a mai adăugat Marinof.

O altă destinaţie considerată exotică şi căutată de turişti este Dubai. Anul trecut, 65.000 de români au ales o vacanţă în Emiratele Arabe Unite. 

Turiştii cu bugete mai mici pot alege însă vacanţele-charter spre insulele greceşti Santorini, Zakynthos şi Mykonos, dar şi spre Tenerife şi Palma de Mallorca, introduse de anul acesta de tour operatorul grupului Eurolines, Nova Travel. 

Cât dau românii pe vacanţă

Reprezentanţii companiei mai spun că românii sunt dispuşi să plătească ceva mai mult pentru o vacanţă: o creştere uşoară de 7%. Astfel turiştii sunt dispuşi să plătească cu 20-30 de euro în plus/persoană, în jur de 440 de euro/persoană. 

Destinaţiile vedetă rămân Turcia şi Grecia. Acestea sunt motorul Eurolines şi pentru sezonul care urmează.

„Mizăm pe destinaţiiile clasice, Turcia şi Grecia, dar şi litoralul românesc şi cel bulgăresc. Totuşi, cererea pentru Bulgaria stagnează, dacă nu chiar se înregistrează o descreştere”, mai spune Cosmin Marinof. 

Pentru sezonul de vară, 50% din pachetele turistice sunt vândute de grupul Eurolines în perioda de early-bookig. Comportamentul consumatorului începe se schimbe şi nu mai lasă planificarea vacanţei pe ultima sută de metri. Turiştii au realizat că pot profită de reducerile oferite şi pot alege dintr-o gamă largă de hoteluri.

CITEŞTE ŞI Grupul Eurolines a încheiat anul 2013 cu afaceri de 75 de milioane de euro