Mark Zuckerberg s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev

Fondatorul şi preşedintele-director general al Facebook, Mark Zuckerberg, s-a întâlnit luni, la Moscova, cu premierul rus Dmitri Medvdev, iubitor al noilor tehnologii, pentru a discuta despre perspectivele companiei în Rusia, unde piaţa este monopolizată de societăţi locale, relatează AFP.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 14:23
Mark Zuckerberg s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev

Cei doi s-au întâlnit la Gorki, la reşedinţa premierului dintr-o suburbie a Moscovei, ocazie cu care Mark Zuckerberg, îmbrăcat la costum şi cu cravată, i-a oferit lui Medvedev un tricou cu adresa propriei sale pagini de Facebook.

Premierului rus îi place să-şi afişeze simpatia pentru noile tehnologii şi vrea să se prezinte ca unul din principalii promotori ai diversificării Rusiei spre o economie mai inovatoare.

Medvedev poate fi des văzut cu un iPad în timpul şedinţelor de guvern. Contul său pe Twitter este urmărit de 1,5 milioane de utilizatori. El mai deţine conturi pe Facebook şi Vkontakte, precum şi un blog pe Live Journal.

Premierul a precizat în cadrul conversaţiei cu Zuckerberg, a cărei transcriere se află pe site-ul guvernului, că Facebook are 10 milioane de utilizatori în Rusia, dar a subliniat că ţara sa are propriile reţele sociale, Vkontakte şi Odnoklassniki.

Zuckerberg, care se află la prima sa vizită în Rusia, a salutat la rândul său abilităţile ruşilor în materie de programare.

El a explicat că a venit în Rusia deoarece această ţară are ‘formidabili programatori de aplicaţii de reţele sociale, minunaţi programatori şi nu doar ai Facebook’, conform declaraţiilor traduse în rusă.

Creatorul Facebook a explicat că o ‘platformă globală’ este în curs de realizare şi că şi-ar dori să întâlnească reprezentanţi ai companiilor ruse care elaborează produse şi aplicaţii ce pot fi folosite pe această platformă.

„Voi încerca să îi inspir pentru a crea noi produse, aplicaţii, care sunt sigur că vor plăcea utilizatorilor ruşi”, a spus el.

În contextul în care acest sector al internetului este în plin avânt în Rusia, piaţa este monopolizată de companii şi aplicaţii locale.

Reţeaua socială Vkontakte, fondată de Pavel Durov, supranumit ‘Zuckerberg al Rusiei’, devansează fără probleme Facebook.

Duminică, tânărul preşedinte director general de 28 de ani al Facebook a vizitat capitala rusă, fotografiindu-se ca un simplu turist în Piaţa Roşie şi în faţa unui McDonald’s.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...