Mark Zuckerberg s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev

Fondatorul şi preşedintele-director general al Facebook, Mark Zuckerberg, s-a întâlnit luni, la Moscova, cu premierul rus Dmitri Medvdev, iubitor al noilor tehnologii, pentru a discuta despre perspectivele companiei în Rusia, unde piaţa este monopolizată de societăţi locale, relatează AFP.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 14:23
Mark Zuckerberg s-a întâlnit la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev

Cei doi s-au întâlnit la Gorki, la reşedinţa premierului dintr-o suburbie a Moscovei, ocazie cu care Mark Zuckerberg, îmbrăcat la costum şi cu cravată, i-a oferit lui Medvedev un tricou cu adresa propriei sale pagini de Facebook.

Premierului rus îi place să-şi afişeze simpatia pentru noile tehnologii şi vrea să se prezinte ca unul din principalii promotori ai diversificării Rusiei spre o economie mai inovatoare.

Medvedev poate fi des văzut cu un iPad în timpul şedinţelor de guvern. Contul său pe Twitter este urmărit de 1,5 milioane de utilizatori. El mai deţine conturi pe Facebook şi Vkontakte, precum şi un blog pe Live Journal.

Premierul a precizat în cadrul conversaţiei cu Zuckerberg, a cărei transcriere se află pe site-ul guvernului, că Facebook are 10 milioane de utilizatori în Rusia, dar a subliniat că ţara sa are propriile reţele sociale, Vkontakte şi Odnoklassniki.

Zuckerberg, care se află la prima sa vizită în Rusia, a salutat la rândul său abilităţile ruşilor în materie de programare.

El a explicat că a venit în Rusia deoarece această ţară are ‘formidabili programatori de aplicaţii de reţele sociale, minunaţi programatori şi nu doar ai Facebook’, conform declaraţiilor traduse în rusă.

Creatorul Facebook a explicat că o ‘platformă globală’ este în curs de realizare şi că şi-ar dori să întâlnească reprezentanţi ai companiilor ruse care elaborează produse şi aplicaţii ce pot fi folosite pe această platformă.

„Voi încerca să îi inspir pentru a crea noi produse, aplicaţii, care sunt sigur că vor plăcea utilizatorilor ruşi”, a spus el.

În contextul în care acest sector al internetului este în plin avânt în Rusia, piaţa este monopolizată de companii şi aplicaţii locale.

Reţeaua socială Vkontakte, fondată de Pavel Durov, supranumit ‘Zuckerberg al Rusiei’, devansează fără probleme Facebook.

Duminică, tânărul preşedinte director general de 28 de ani al Facebook a vizitat capitala rusă, fotografiindu-se ca un simplu turist în Piaţa Roşie şi în faţa unui McDonald’s.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...