Mars, Incorporated se alătură Coaliţiei G7 Business for Inclusive Growth, iniţiată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

Mars, Incorporated se alătură unei coaliții formate din 34 de companii internaționale, Coaliția G7 Business for Inclusive Growth (G7 B4IG), care s-au angajat să sporească acțiunile de promovare a drepturilor omului în industriile în care activează, să ofere locuri de muncă incluzive și să promoveze incluziunea. 
Economica.net - lun, 26 aug. 2019, 15:03
Mars, Incorporated se alătură Coaliţiei G7 Business for Inclusive Growth, iniţiată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică

Coaliția G7 B4IG va fi coordonată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Membrii coaliției provin din diverse sectoare de activitate, au peste 3,5 milioane de angajați în întreaga lume și venituri anuale de peste 1.000 de miliarde de dolari.

Coaliția G7 B4IG este prima inițiativă de acest gen a mediului de afaceri, datorită abordării sale integrate de combatere a inegalității, a dimensiunii sale internaționale și a perspectivei bazate pe construirea unor conexiuni între companii, guverne și organizații caritabile.

Strategia coaliției se bazează pe trei piloni, respectiv angajamentul mediului de afaceri de a lupta împotriva inegalităților, pentru promovarea drepturilor omului, a incluziunii și diversității la locul de muncă, dar și de-a lungul întregului lanț valoric, un incubator pentru generarea sau extinderea unor noi modele de afaceri incluzive, stimulând inovația socială și parteneriatele public-private la nivel microeconomic şi un forum pentru promovarea unor mecanisme de finanțare inovatoare între mediul de afaceri, autorități și organizații caritabile.

Companiile membre ale coaliției au prezentat peste 50 de proiecte reprezentând investiții de peste 1 miliard de dolari pentru programul incubator al B4IG, proiecte pe care doresc să le promoveze și să le dezvolte în cadrul acestei colaborări. Mars a prezentat mai multe proiecte, inclusiv programul Cocoa & Women for Change, inițiativă care face parte din strategia mai amplă a companiei, Cocoa for Generations – o abordare pe termen lung pentru adoptarea unor practici responsabile și durabile în cadrul lanțului de aprovizionare cu cacao.

Obiectivele coaliției B4IG au fost prezentate președintelui Emmanuel Macron, la Palatul Elysée, în prezența liderilor de la Summitul G7 de la Biarritz.

„Reciprocitatea, unul dintre principiile de bază Mars, înseamnă crearea unor beneficii solide care sunt împărtășite. Nu este vorba de filantropie, ci mai degrabă de înțelegerea faptului că o afacere poate avea succes numai dacă permite tuturor partenerilor, comunității și mediului să prospere. Acesta este motivul pentru care ne alăturăm efortului B4IG de a ajuta la crearea unei economii mai incluzive, care să ofere oportunități mai bune pentru toți”, a declarat Grant F. Reid, CEO Mars.

„Vrem să arătăm puterea leadership-ului și a colaborării – putem face mult mai mult dacă lucrăm împreună. Nu va fi ușor să ne respectăm promisiunile. Dar, datorită acestui tip de colaborare intersectorială, suntem optimiști că putem construi o mișcare care ne va conduce spre un viitor de care suntem să fim mândri”, a adăugat Reid.

De asemenea, „clasa de mijloc se micșorează în majoritatea țărilor G7, deși este nucleul economiei de piață din întreaga lume. Știm că dincolo de un anumit prag, inegalitățile sunt dăunătoare din punct de vedere economic. Smartphone-urile folosite de Generația Z fac ca inegalitățile să fie mai vizibile ca oricând și schimbă consensul social. Rezultatul: economia de piață nu se va susține fără mai multă corectitudine socială. Nu este o chestiune de ideologie, este realismul dur care ne cheamă la acțiuni colective și incluzive, atât din partea autorităților, cât și a companiilor. Cu B4IG, obiectivul nostru este să avem un dialog constructiv pentru a promova incluziunea socială, pentru a stimula inovația, inclusiv modele de afaceri microeconomice, contribuind astfel la conturarea politicilor macroeconomice”, a declarat președintele și CEO-ul Danone, Emmanuel Faber.

Totodată, „inegalitatea în creștere este, în prezent, una dintre cele mai mari provocări sociale ale lumii. Ea reprezintă perpetuarea sărăciei, subminarea coeziunii și a încrederii sociale. Creșterea economică durabilă înseamnă o creștere economică incluzivă. Înseamnă a oferi fiecărui individ oportunitatea de a-și atinge potențialul, șansa de a contribui la dezvoltarea unei națiuni, dar și de a beneficia de aceasta, indiferent de istoric sau origini. OCDE salută această inițiativă a Franței de a susține unele dintre cele mai importante companii din lume să lucreze împreună cu guvernele și cu OCDE pentru a combate inegalitățile. În ceea ce ne privește, vom continua să fim deschizători de drumuri în domeniul cercetării, expertizei și analizelor de politici publice”, a declarat Gabriela Ramos, Chief of Staff OCDE și G7 Sherpa.

Mars, Incorporated este o afacere de familie, cu o istorie de peste un secol în fabricarea de diverse produse. Cu vânzări de aproximativ $35 miliarde, compania este un business global care produce mărci precum: M&M’s, SNICKERS, TWIX, MILKY WAY, DOVE, PEDIGREE, ROYAL CANIN, WHISKAS, EXTRA, ORBIT, 5™, SKITTLES, UNCLE BEN’S, MARS DRINKS sau COCOAVIA.

Mars oferă, de asemenea, servicii medicale veterinare care includ BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl, VCA și Pet Partners™.

Cu sediul în McLean, VA, Mars operează în peste 80 de țări.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...