Martin Slabbert dezvoltă cel mai mare proiect imobiliar din Slovenia, după plecarea de la NEPI

Martin Slabbert şi Victor Semionov, fondatorii NEPI, au semnat un acord pentru achiziţia unui teren în Liubliana, Slovenia, prin intermediul companiei Prime Kapital. Investiţia este estimată la 250-300 de milioane de euro. 
Andrada Ghira - vin, 27 ian. 2017, 10:14
Martin Slabbert dezvoltă cel mai mare proiect imobiliar din Slovenia, după plecarea de la NEPI

Prima Kapital a strâns la începutul lunii martie 2016 capital de peste 260 milioane de euro pentru dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidential in Europa Centrală şi de Est.

Recent, dezvoltatorul a semnat un acord pentru achiziţia proiectului Emonika, din centrul capitalei slovene, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

La finalizare, Emonika va fi cel mai mare centru de retail modern din Slovenia, cu o suprafaţă comercială închiriabilă de circa 59.000 mp, dar şi cu 21.500 mp de spaţii de birouri. Proiectul este unul mixt, care prevede şi modernizarea gării centrale din Liubliana. 

Proiectul Emonika (foto) urma să fie dezvoltat în parteneriat public private de autorităţile slovene şi dezvoltatorul ungar Trigranit, care s-a restrat din proiect în 2012, după ce a investit circa 30 de milioane de euro. Un proiect similar a fost dezvoltat de Trigranit în Poznan, Polonia, unde a investit 385 de milioane de euro într-un centru comercial, în reţeaua feroviară, dar a construit şi 19 platforme pentru autobuz. 

„Prime Kapital are privilegiul de a-şi fi asigurat oportunitatea de a dezvolta și deţine acest proiect unic în centrul oraşului. Cu experiența noastră de a dezvolta și gestiona proiecte de această natură, ne propunem să livrăm un activ care va deveni emblematic pentru comunitatea din Liubliana”, a decarat Martin Slabbert, fondatorul Prime Kapital. 

Autorităţile slovene, citate de presa locală, au anunţat că investiţia în acest proiect se cifrează undeva la 250-300 de milioane de euro. 

Construcţia proiectului, care va deveni cea mai mare investiţie imobiliară din Slovenia, va începe la sfârşitul acestui an, iar procesul de închiriere a spaţiilor comerciale şi a celor de birouri au fost demarate în primul trimestru din acest an. 

Martin Slabbert este unul dintre fondatorii NEPI, cel mai mai mare dezvoltator de pe plan local, cu un portofoliu de centre comerciale în România, Croaţia şi Slovacia. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...