Martin Slabbert dezvoltă cel mai mare proiect imobiliar din Slovenia, după plecarea de la NEPI

Martin Slabbert şi Victor Semionov, fondatorii NEPI, au semnat un acord pentru achiziţia unui teren în Liubliana, Slovenia, prin intermediul companiei Prime Kapital. Investiţia este estimată la 250-300 de milioane de euro. 
Andrada Ghira - vin, 27 ian. 2017, 10:14
Martin Slabbert dezvoltă cel mai mare proiect imobiliar din Slovenia, după plecarea de la NEPI

Prima Kapital a strâns la începutul lunii martie 2016 capital de peste 260 milioane de euro pentru dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidential in Europa Centrală şi de Est.

Recent, dezvoltatorul a semnat un acord pentru achiziţia proiectului Emonika, din centrul capitalei slovene, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 

La finalizare, Emonika va fi cel mai mare centru de retail modern din Slovenia, cu o suprafaţă comercială închiriabilă de circa 59.000 mp, dar şi cu 21.500 mp de spaţii de birouri. Proiectul este unul mixt, care prevede şi modernizarea gării centrale din Liubliana. 

Proiectul Emonika (foto) urma să fie dezvoltat în parteneriat public private de autorităţile slovene şi dezvoltatorul ungar Trigranit, care s-a restrat din proiect în 2012, după ce a investit circa 30 de milioane de euro. Un proiect similar a fost dezvoltat de Trigranit în Poznan, Polonia, unde a investit 385 de milioane de euro într-un centru comercial, în reţeaua feroviară, dar a construit şi 19 platforme pentru autobuz. 

„Prime Kapital are privilegiul de a-şi fi asigurat oportunitatea de a dezvolta și deţine acest proiect unic în centrul oraşului. Cu experiența noastră de a dezvolta și gestiona proiecte de această natură, ne propunem să livrăm un activ care va deveni emblematic pentru comunitatea din Liubliana”, a decarat Martin Slabbert, fondatorul Prime Kapital. 

Autorităţile slovene, citate de presa locală, au anunţat că investiţia în acest proiect se cifrează undeva la 250-300 de milioane de euro. 

Construcţia proiectului, care va deveni cea mai mare investiţie imobiliară din Slovenia, va începe la sfârşitul acestui an, iar procesul de închiriere a spaţiilor comerciale şi a celor de birouri au fost demarate în primul trimestru din acest an. 

Martin Slabbert este unul dintre fondatorii NEPI, cel mai mai mare dezvoltator de pe plan local, cu un portofoliu de centre comerciale în România, Croaţia şi Slovacia. 

Te-ar mai putea interesa și
Facturi mai mici la energie cu AI și blockchain. Compania Tinia și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează o soluție care descentralizează distribuția de energie solară
Facturi mai mici la energie cu AI și blockchain. Compania Tinia și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca lansează o soluție ...
Tinia Group, o companie în domeniul Green Energy, anunță lansarea unui produs tehnologic inovativ în piața de energie, cu sprijinul unor cercetători de la Universitatea Tehnică din......
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Explozii la Nord Stream: Moscova avertizează că vor exista consecinţe pentru SUA după ancheta lui Hersh
Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a avertizat joi că vor exista consecinţe pentru Statele Unite ale Americii ...
Noi lansări HOT pe admiral.ro
Noi lansări HOT pe admiral.ro
Vremea de afară te ține în casă? Atunci îți dăm întâlnire pe admiral.ro, unde te provocăm să încerci noi jocuri ...
Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE
Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE
Cancelarul german Olaf Scholz a evidenţiat joi sprijinul ţării sale pentru Ucraina, la sosirea la summitul UE de la Bruxelles, ...