Maşinile chinezeşti care au „invadat” Europa

Producătorii auto chinezi încearcă de câţiva ani să-şi vândă maşinile în Europa, cu destul de puţin succes, cel puţin până acum.
Economica.net - Dum, 24 mart. 2013, 11:23
Maşinile chinezeşti care au

Odată cu intrarea iminentă a Qoros în Europa, maşină chinezească concepută de nemţi despre care am mai scris aici, ofensiva producătorilor chinezi pe vechiul continent asr putea lua amploare. Până acum, tentativele celor de la Geely, Byd şi Great Wall de a penetra piaţa europeană sunt mai degrabă timide, asta când nu s-au soldat cu eşecuri. Iată o selecţie a modelelor chinezeşti care au ajuns în Europa, într-o selecţie a francezilor de la Turbo.

Qoros 3 va ajunge în Europa de Est la finalul acestui an, iar în Europa Occidentală în 2014. Maşina a fost arătată la salonul de la Geneva din martie şi este o nouă tentativă a celor de la Chery (de data asta s-au aliat cu fondul de investiţii Israel Corporation) de a intra pe piaţa din Europa.

 

BydE6. A fost lansată în 2008 şi va ajunge în Europa în acest an. Maşină destinată în special companiilor de taxi, va putea fi văzută îm Polonia, Germania, Spania şi Marea Britanie.

 

Byd F3DM. O berlină cu propulsie hibridă, lansată în 2008 şi care a ajuns în Spania în 2011. Doar 11 spanioli au cumpărat-o.

 

Chery Riich M1. Riich M1 este marca premium a celor de la Chery. Maşina este asamblată şi vândută în Italia de un producător mic, DR Motor Company.

 

Chery Fulwin 2. Disponibilă în 3,4 sau 5 uşi, maşina este asamblată în Rusia şi poate fi văzută în Italia.

 

Chery DR2. Apărută în 2009, citadina în cinci uşi DR2 a fost concepută special pentru piaţa italiană.

 

Chery Tiggo. SUV Compact inspirat copios din a doua generaţie Toyota RAV4, a apărut în 2006 şi se vinde tot în Italia.

 

Dongfeng DFSK. Dongfeng, cunoscută mai ales pentru parteneriatele cu producători consacraţi (Honda, Nissan, PSA, Kia) care pot asambla în China propriile modele, are şi o gamă proprie. Însă doar această utilitară de dimensiuni mici din 2008, care poate fi livrată şi în versiunea minivan, a ajuns în Europa. Maşina poate fi văzută pe străzile din Cehia, Germania, Polonia, Olanda, Slovacia şi Suedia.

 

Geely Emgrand EC7. Geely, proprietar al cunoscutei mărci suedeze Volvo, vinde berlina sa în Marea Britanie începând din 2012. Urmează Italia, unde Geely vrea să aibă 300 de puncte de vânzare în următorii zece ani.

 

Greatwall Voleex C30. După Chery şi DR Motor, cei de la Greatwall devin şi ei „europeni”. Voleex C30, o berlină compactă, este asamblată la fabrica Greatwall din Bulgaria.

 

Greatwall Voleex C10. Ca şi maşina de mai sus, şi aceasta este construită tot în Bulgaria, singura ţară unde se poate şi vedea pe străzi, deocamdată. S-a vehiculat ideea livrărilor în Marea Britanie.

 

Greatwall Hover H5. Asamblat şi el la fabrica din Bulgaria, acest SUV este vândut şi în Italia şi Marea Britanie.

 

Greatwall Motor Steed. Lansat în 2010, pick-up-ul Steed este varianta utilitară a SUV-ului Hover H5. Maşina poate fi văzută în Bulgaria, Italia şi Marea Britanie.

 

Landwind CV9. Lansat în 2010, modelul se comercializează în Belgia şi Olanda. A primit doar două stele la testele de siguranţă EuroNCAP.

 

Roewe 550. Lansată în 2010, maşina poate fi văzută doar în Marea Britanie. Roewe este de fapt rezultatul un proiect mai vechi de berlină premium al celor de la MG Rover, abandonat de englezi după preluarea de către grupul chinez SIAC Motor. Maşina este făcută pe platforma lui Rover 75.

 

ZX Auto Grandtiger. Lansată în 2009, această camionetă este asamblată şi vândută în Polonia de constructorul local Pol-Mot Warfama.

 

Sursa FOTO – Turbo.fr

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...