Maşinile Google care se conduc singure au dreptul să circule în California

Maşinile care se conduc singure vor circula în curând în teste pe străzile din California, cel mai populat stat american, după ce o lege susţinută de Google a fost semnată de guvernator, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 16:13
Maşinile Google care se conduc singure au dreptul să circule în California

O maşină modificată de Google pentru a se conduce singură a primit anul trecut aprobarea pentru a circula, în teste, pe drumurile publice în statul Nevada.

Legea semnată de guvernatorul Californiei, Jerry Brown, permite testarea pe drumurile publice a maşinilor care se conduc singure, însă doar dacă pe scaunul şoferului se află şi un posesor de permis de conducere, care să intervină dacă devine necesar.

„Astăzi vedem cum SF devine realitatea de mâine”, a spus Brown la ceremonia de semnare a legii, la sediul din Mountain View al Google.

Google, operatorul celui mai mare motor de căutare online din lume, a modificat o maşină Toyota Prius care se conduce singură folosind camere video, senzori radar, un detector de distanţă cu laser şi hărţi detaliate. Autovehiculul include şi un mecanism de urgenţă, care permite şoferului să preia controlul prin apucarea volanului sau apăsarea frânei.

„Oricine se urcă în maşină şi vede că se conduce singură va fi un pic nesigur la început, dar se va obişnui”, a spus Brown.

Legea adoptată în California cere Departamentului pentru Autovehicule să pregătească reglementări pentru acordarea numerelor de circulaţie, teste şi operarea maşinilor autonome.

Te-ar mai putea interesa și
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget pentru a acoperi deficitul de la pensii
Cîțu infirmă că Ministerul Muncii va pierde bani la rectificare, dar că va fi virată o sumă mai mică de la buget ...
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, dar sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi......
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Orban: Cel puţin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuţi pentru PNDL 3
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că "este imperios" ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL ...
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a făcut o listă de proiecte strategice, care vor fi implementate accelerat. Lista proiectelor
Transelectrica a elaborat o listă deschisă de proiecte strategice, care vor permite flexibilizarea Rețelei Electrice de ...
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna lui 2021
Wizz Air va opera două noi rute: Bucureşti – Gran Canaria şi Cluj-Napoca – Billund (Danemarca), din toamna ...
Două noi rute vor fi operate de Wizz Air din Bucureşti către Gran Canaria (Insulele Canare) - Spania, respectiv din Cluj-Napoca ...