1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Maşinile Poştei Române vor merge cu carburanţi de la Rompetrol

Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului KMG International (Rompetrol), a doua companie petrolieră din România, a câştigat licitaţia lansată de Poşta Română pentru achiziţia de carburanţi.

25 oct, 2017 | ECONOMICA.net

Rompetrol Downstream va livra Poştei Române patru milioane de litri de carburanţi, dintre care 3,5 milioane de litri de benzină şi 500.000 de litri de motorină, după ce a cîştigat licitaţia organizată de compania de stat în acest sens, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Valoarea totală a contractului este de 13,3 milioane de lei, fără TVA. Contractul are o valabilitate de 12 luni, iar maşinile Poştei vor alimenta cu ajutorul sistemului de carduri de carburanţi al Rompetrol.

Rompetrol a câştigat contractul în urma unei licitaţii deschise, la care a mai participat şi Lukoil.

Grupul KMG International (Rompetrol) este a doua companie petrolieră din România şi este în top 3 exportatori români. Are 6.000 de angajați, este activ pe 11 pieţe, deține una dintre cele mai mari rafinării din regiunea Mării Negre - Petromidia Năvodari, şi o reţea de peste 1.000 de puncte de distribuție de carburanți în România, Moldova, Georgia, Bulgaria, Franța și Spania. Grupul este deţinut de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunaiGas, care a semnat recent un accord de vânzare a pachetului majoritar către compania chineză CEFC. Tranzacţia nu a fost încă perfectată.

Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International. În prima jumătate a acestui an, compania a înregistrat un volum total al vânzărilor de carburanţi (benzine, motorine, GPL) de peste 1 milion de tone, atât în retail cât şi engros.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO