1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Masonii au autorizaţie de construcţie pentru noul sediu din Expoziţiei, zona în care dezvoltatorii pompează sute de milioane de euro

Noul pol al corporatiştilor prinde contur în zona Bulevardului Expoziţiei şi a centrului Romexpo. Mai multe achiziţii de teren au fost parafate anul acesta, iar la unele proiecte, lucrările au fost deja demarate. Tot aici, Marea Lojă Naţională a României a primit autorizaţie de construcţie pentru un nou sediu. 

16 noi, 2017 | | ECONOMICA.net

Marea Lojă Naţională a României îşi construieşte un nou sediu. Masonii au primit luna trecută autorizaţie de construcţie pentru o clădire cu patru etaje retrase.

Terenul are o suprafaţă de 2.500 de mp, face parte din domeniul pulic al statului, administrat de RAPPS, şi care a fost dat în folosinţa Marii Loje în 2013, pentru o perioadă de 49 de ani, se arată în documentele publice. Valoarea de inventar a terenului, la aceea vreme, a fost de 2,16 milioane de lei. 

Înălţimea maximă avizată este de 30 de metri, iar clădirea va avea trei etaje, plus al patrulea retras. Pentru obţinerea autorizaţiei, procesul a fost demarat încă din 2014, atunci când masonii au obţinut avizul preliminar pentru elaborarea planului urbanistic zonal (PUZ). 

Explozie de proiecte în zona Expoziţiei

Construcţia noii magistrale de metrou, cea spre Otopeni, a atras de ceva timp atenţia dezvoltatorilor în căutare de terenuri bune pentru noi proiecte imobiliare. 

Mai multe tranzacţii cu terenuri au fost parafate anul acesta în zonă, iar dezvoltatorii au demarat deja proeicte imobiliare. Doar pe un singur teren, pe care în trecut funcţiona Compania Industrială Griviţa, trei dezvolatori vor investi 240 de milioane de euro în birouri şi apartamente. Este vorba de Impact, care a anunţat recent o investiţie de 68 de milioane de euro în 630 de apartamente. Pe acelaşi teren, Portland Trust investeşte 80 de milioane de euro în noi spaţii de birour, unde primul chiriaş este ING, iar Globe Trade Center (GTC) va aloca 89 de milioane de euro tot pentru birouri. 

Şi belgienii de la Atenor au cumpărat un teren de 11.600 de mp în zonă, şi unde au în plan construcţia unui proiect de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 44.000 de mp. În plus, se pare că omul de afaceri George Copos va demara construcţia turnului de birouri Ana Tower, proiect în care a fost asociat cu GTC, dar care ulterior s-a retras. 

CITEŞTE ŞI Metroul de Otopeni a mai trecut un hop: Metrorex a primit undă verde de la Mediu pentru construcţia Magistralei 6


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO