1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Master Planul pe transport ar putea fi aprobat până la finalul lunii mai

Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai, a declarat, marţi, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.

12 mai, 2015 | Agerpres

'În urmă cu 2 luni o comisie de tehnicieni din minister s-a deplasat la Bruxelles şi a susţinut Master Planul. În faza 2 au urmat întrebările, clarificările. Prima clarificare care ne-a fost cerută din partea Ecofin (miniştrii de Finanţe din UE - n.r.) a fost să demonstrăm că deţinem spaţiu fiscal pentru 7 miliarde euro pe care i-am alocat prin Hotărâre de Guvern suplimentar la sumele de plecare. Acolo am avut o mică întârziere pentru că exact când ne-au cerut ministrul Finanţelor n-a mai fost ministrul Finanţelor', a spus Rus.

El a precizat că a trebuie să reia discuţiile în acest sens cu noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, scrie Agerpres.

'A fost exact atunci cu domnul Vâlcov. Până a apărut Teodorovici, până am reluat toate discuţiile cu domnul Teodorovici de unde am lăsat-o cu Vâlcov şi până am adus-o în situaţia să explicăm Comisiei Europene că România are spaţiu fiscal pentru aceşti 7 miliarde euro am avut 2-3 săptămâni de lipsă de comunicare sau întârziere că nu mai ştiam nici eu dacă am 7 miliarde, nu-i am... Am reuşit să trimitem din nou aceste documente la Comisia Europeană şi să răspundem la toate întrebările lor. Pe 20-21 mai suntem programaţi la Bruxelles, cu discuţii la nivel tehnic şi în mod normal până la finele acestei luni am putea avea acest document aprobat', a explicat ministrul Transporturilor.

Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor.

Documentul transmis în data de 6 mai 2015 la CE mai prevede construcţia de drumuri expres, cu o valoare totală estimată de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, în sumă totală estimată de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimată de 190,1 milioane euro (343 kilometri) şi variante de ocolire, în sumă totală estimată de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, în 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care s-a stabilit un necesar total de finanţare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală şi aeriană.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO