MasterCard: Bangkok, destinaţia preferată a turiştilor în 2013; Bucureştiul, neinclus în clasament

Bangkok este cel mai vizitat oraş din lume de anul acesta, întrecând la limită Londra, potrivit unui clasament realizat de compania americană de servicii financiare MasterCard. Bucureştiul nu este inclus în primele 20 de oraşe din Europa, potrivit raportului, ce realizează şi un clasament pe regiuni al destinaţiilor turistice.
Economica.net - lun, 27 mai 2013, 16:11
MasterCard: Bangkok, destinaţia preferată a turiştilor în 2013; Bucureştiul, neinclus în clasament

Este pentru prima dată când un oraş asiatic se situează pe primul loc al clasamentului anual, de la lansarea acestuia în 2010, în funcţie de numărul de sosiri ale turiştilor internaţionali.

Londra se clasează pe locul doi, metropola britanică fiind urmată de Paris, Singapore, New York, Istanbul şi Dubai. Parisul este singura destinaţie din top 20 care arată un declin al numărului estimat de vizitatori internaţionali, de 0,7% în 2013. Istanbul şi Dubai au cea mai mare creştere, de 9,5%, respectiv 10,9%.

În ceea ce priveşte clasamentul pe regiuni, Bangkok este destinaţia preferată din Asia a turiştilor, urmată de Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Shanghai, Tokyo, Taipei, Beijing şi Guangzhou. Un număr de 32 de oraşe asiatice se află în topul internaţional al destinaţiilor turistice, reflectând dominaţia din acest an a regiunii Asia/Pacific.

Londra rămâne pe prima poziţie în Europa, urmată de Paris, Istanbul, Barcelona şi Milano, top neschimbat faţă de anul trecut. Istanbulul se remarcă printr-o rată de creştere de 25% în 2012, apoi de 9,5% anul acesta. Bucureştiul nu se află printre primele 20 de destinaţii turistice de pe ‘bătrânul continent’, potrivit studiului MasterCard ce analizează 36 de oraşe europene.

În America Latină, primul loc în funcţie de numărul de sosiri internaţionale este ocupat de Ciudad de Mexico, la fel ca anul trecut, urmat de Buenos Aires, Sao Paolo, Lima şi San Jose. Lima înregistrează cea mai mare creştere, de 12,7%, urmată de Sao Paolo, cu 10,7%. Bogota înregistrează cea mai mare creştere în funcţie de cheltuielile turiştilor.

În Orientul Mijlociu şi Africa, Dubai rămâne oraşul preferat al vizitatorilor, cu un număr al sosirilor de aproape două ori mai mare decât cel al Riadului, aflat pe locul doi, şi de patru ori mai mare decât cel al Johannesburgului, pe locul trei.

New York se află pe locul întâi în America de Nord, urmat de Los Angeles şi Miami, în timp ce Toronto se plasează pe locul patru în clasament.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...