1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Măsuri de urgenţă pentru paza la metrou. Războiul firmelor de securitate dă peste cap planurile Metrorex

Metrorex a contractat de urgenţă servicii de pază, după ce, din cauza contestaţiilor, nu a reuşit să atribuie un contract scos la licitaţie încă din septembrie 2017.

01 feb, 2018 | ECONOMICA.net

Operatorul metroului bucureştean a scos la licitaţie pe 6 septembrie un contract estimat la aproape 17 milioane de lei pentru servicii de pază pe o perioadă de şase luni. Dar, din cauza contestaţiilor, contractul nu a fost atribuit nici până acum.

Conform datelor din datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru această licitaţie au fost depuse patru oferte până la termenul din 25 septembrie:
- Asocierea Senzor Guard Security, Sicuro Invest şi Romanian Security Systems
- Asocierea Valahia Security Services, Guard One
- Asocierea Akyle Security, Transguard Security, Nei Divizia de Securitate, Blue Corp Security, Ares Guard
- Asocierea Bronic Security, Bronic Guard

Ulterior au început să curgă însă contestaţiile, care se află încă în lucru la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) .

Printre firmele care au depus contestaţii se află Bronic Security şi Senzor Guard Security, conform informaţiilor de pe site-ul CNSC.

Între timp, pe 27 octombrie, Metrorex a atribuit firmei Bronic Guard un contract de 1,69 milioane de lei pentru servicii de pază pentru o perioadă de 45 de zile. Contractul a fost atribuit prin "negociere fără anunţ de participare", pe fondul "situaţiei de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă", conform explicaţiilor din SEAP.

Din cauză tergiversării licitaţiei lansate în septembrie, măsura de urgenţă a fost repetată. Pe 12 ianuarie, Metrorex a atribuit din nou firmei Bronic Security un contract de 1,83 milioane de lei tot pentru o perioadă de 45 de zile, dar cu posibilitatea de prelungire succesivă "până la finalizarea uneia dintre procedurile concurenţiale aflate în derulare", se explică în SEAP.

Tot anul trecut, pe 4 aprilie, Metrorex a scos la licitaţie un acord cadru pe patru ani pentru servicii de pază, estimate la 154 milioane de lei.  Data limită de evaluare a ofertelor în cadrul acestei licitaţii este 30 iunie 2018.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO