Măsuri inedite luate de un mall. Va instala termometre cu infraroșu pentru vizitatori și a renunțat la campaniile de creștere a traficului

Centrul comercial Veranda Mall din zona Obor a decis să ia mai multe măsuri suplimentare celor obligatorii pentru a-și proteja angajații și clienții în contextul Covid-19. De mâine, în centrul comercial vor exista două termometre cu infraroșu care vor detecta vizitatorii cu febră, în timp ce altul va fi pentru salariați. Totodată, mall-ul va renunța la toate activitățile de marketing astfel încât să se evite creșterea traficului centrului comercial. Salariații sunt încurajați să nu meargă cu transportul în comun, fiind aduși la muncă cu autobuze.
Economica.net - joi, 12 mart. 2020, 16:09
Măsuri inedite luate de un mall. Va instala termometre cu infraroșu pentru vizitatori și a renunțat la campaniile de creștere a traficului

Veranda Mall, centru comercial de proximitate din București, dezvoltat de Professional Imo Partners S.A. (fosta Prodplast Imobiliare S.A.) a familiei Pogonaru a luat măsuri inedite pentru a preveni răspândirea Covid-19. Spre exemplu, compania care operează centrul comercial a cumpărat trei termometre cu infraroșu (non-contact) pentru protecția angajaților și a clienților. Vor fi folosite începând de mâine, unul fiind utilizat de angajați, iar două vor sta la intrarea de la etajul 1 al mall-ului, respectiv la infopoint. 

Astfel, potrivit procedurilor interne, în cazul în care se constată că un angajat are febră, acesta va fi trimis acasă purtând o mască, cu un taxi. În situația în care se dovedește că vreun client are febră, angajații mall-ului îi vor da o mască și i se va recomanda să meargă acasă, pentru a nu expune și alte persoane la microb.

Mai puține locuri în foodcourt

Centrul comercial a diminuat locurile de luat masa din food court pentru a se asigura că oferă spațiu de siguranță clienților, a schimbat filtrele de aer și a setat accelerarea reîmprospătării aerului prin intermediul sistemului de ventilație (acesta este setat să introducă în permanență aer proaspăt, fără a recircula aerul din mall). 

Totodată, compania a decis să nu mai comunice în centru despre extinderea mall-ului, renunțând, de altfel, la activitățile de marketing ce aveau drept scop atragerea de clienți în mall. „Am modificat planului de marketing astfel încât să se evite creșterea traficului centrului comercial și/sau aglomerarea temporară a clienților în anumite puncte datorată unor acțiuni de marketing, prin măsuri precum suspendarea campaniei de comunicare a extinderii mall-ului (Ne vedem în zece minute) și a acțiunilor aferente acesteia, anularea tuturor evenimentelor din mall din perioada următoare, inclusiv a acțiunilor de Paște și oprirea campaniilor de creștere a traficului”, anunță compania.

Compania a suplimentat și personalului firmei de curățenie care dezinfectează continuu toate suprafețele de contact cu risct crescut (mânere, balustrade, butoanele lifturilor ș.a.) și a instalat dispensere cu dezinfectant lângă toate intrările și toaletele.

Măsuri pentru angajați

Pentru angajați, au fost implementate schimbări în regulamentul de funcționare, conform recomandărilor AOAR, pentru a se asigura că toți angajații sunt suficient de bine informați privind riscurile de infectare cu acest virus și că vor comunica de îndată orice contact cunoscut cu persoane care au venit din zone de risc sau au fost declarate infectate, precum și orice deplasare în și dinspre zonele considerate de risc.

De asemenea, a încheiat din timp un parteneriat cu o firmă de transport pentru a se asigura că toți angajații care nu dețin sau nu folosesc o mașină personală pentru deplasările la și de la birou evită transportul în comun.

“Pentru noi, grija față de clienți a fost întotdeauna prioritatea numărul unu, iar prin implementarea măsurilor suplimentare de prevenție putem asigura vizitatorii că își pot face cumpărăturile în siguranță, aproape de casă, dacă respectă regulile impuse de autorități și recomandările noastre. Suntem pregătiți să luăm și mai multe măsuri dacă va fi nevoie, pentru a proteja sănătatea vizitatorilor, partenerilor și angajaților”, a declarat Maria Crăciun – Center Manager, Veranda Mall.

Veranda Mall este primul centru comercial de proximitate din București, dezvoltat de Professional Imo Partners S.A. (fosta Prodplast Imobiliare S.A.), în zona Obor, inaugurat pe 27 octombrie 2016. Proiectul are o suprafață totală de aproape 30.000 de metri pătrați, incluzând spații comerciale, restaurante, cafenele și o zonă verde de 15.000 mp.

Printre chiriași se numără Carrefour, Cărturești, Cinemax, H&M, Decathlon, WorldClass, Benvenuti, CCC, Deichmann, LC Waikiki, Orsay, C&A, Noriel, Pepco, Gerovital, Yves Rocher, Lila Rossa, Optiblu, Sensiblu, KFC, Starbucks, Pizza Colosseum, McDonald’s, Toan’s, Xin Yue, English Home, Orange, Arsis-Vodafone și IQ BOX – Telekom.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...