1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Max Boegl, Vega '93 şi UTI au câştigat licitaţia de modernizare a Aeroportului Internaţional Iaşi

Firmele Max Boegl, Vega 93 Galaţi şi UTI Grup au câştigat în asociere licitaţia pentru realizarea noii piste a aeroportului din Iaşi, în lungime de 2.400 de metri, valoarea contractului fiind de aproape 140 de milioane de lei, a anunţat vineri, şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

05 apr, 2013 | Mediafax

Cristian Adomniţei a declarat, într-o conferinţă de presă, că vineri a fost stabilit câştigătorul licitaţiei pentru realizarea noii piste a aeroportului ieşean, lucrările urmând să fie proiectate şi executate de către asocierea dintre firmele Max Boegl, Vega 93 Galaţi şi UTI Grup.

Potrivit lui Adomniţei, contractul dintre CJ şi cele trei firme va fi semnat în cel mult 11 zile, valoarea contractului fiind de 139.128.551 de lei, fără TVA.

Şeful CJ Iaşi a precizat că fondurile pentru realizarea proiectului vor fi asigurate integral din bugetul instituţiei pe care o conduce.

La rândul său, directorul aeroportului din Iaşi, Marius Bodea, a precizat că în total au existat cinci oferte pentru realizarea noii piste, toate eligibile, iar câştigătorul a fost desemnat în baza unui punctaj.

"S-a avut în vedere inclusiv timpul cât va fi oprit traficul aerian pe aeroportul din Iaşi. Firma câştigătoare a promis că pista actuală nu va fi indisponibilizată mai mult de şase zile, ceea ce este important pentru noi", a afirmat directorul aeroportului din Iaşi.

Potrivit acestuia, dacă nu vor exista contestaţii asupra licitaţiei, lucrările ar urma să înceapă în cel mult două luni şi jumătate.

"Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. Noi sperăm să putem devansa termenul final, astfel încât la sfârşitul anului 2014, noua pistă să fie funcţională. Firmele câştigătoare au capacitatea logistică pentru a devansa termenul", a afirmat Marius Bodea.

El a mai spus că după construirea unei noi piste, atractivitatea aeroportului va creşte, fiind aşteptaţi şi alţi operatori aerieni la Iaşi.

În prezent, pista aeroportului măsoară 1.800 de metri. Mai multe companii aeriene au refuzat să opereze zboruri pe aeroportul din Iaşi, invocând calitatea precară a actualei piste.

De pe aeroportul din Iaşi sunt efectuate zboruri către Bucureşti, Timişoara, Viena şi Roma. La sfârşitul acestei luni, vor fi introduse alte trei destinaţii, către Londra, Bologna şi Torino, zborurile urmând să fie efectuate de către compania Tarom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO