Mazarine Energy: România are rezerve de un miliard de barili de petrol, vom investi în continuare

România are rezerve de petrol în exces de un miliard de barili, spune  Spencer Coca, country manager Mazarine Energy, compania parte a gigantului american Carlyle, care a cumpărat de la Petrom mai multe câmpuri cu producţie marginală.
Mihai Nicuţ - mie, 20 feb. 2019, 10:28
Mazarine Energy: România are rezerve de un miliard de barili de petrol, vom investi în continuare

 “Pentru România, există o veste foarte bună si nu ar trebui să o uităm. România are rezerve de țiței în exces de un miliard de barili. Dacă punem preț pe aceasta resursă, realizăm că există o valoare foarte mare, iar această valoare așteaptă să fie realizată, iar noi vrem să fim parte din asta”, a spus oficialul Mazarine, la ZF Power Summit.

“Vedem potențialul on-shore din România. România are o tradiție foarte mare în acest domeniu și are nevoie de investiții pentru a putea realiza acest potențial”, a spus Spencer Coca.

“România deține foarte multe zacaminte mature, este in primii cinci producător de țiței din Europa. Acest tip de zăcământ, cu producție mică per sondă, necesită un anume tip de operare și un anume tip de investiție în infrastructură, iar marja de profit este foarte mică și de aceea structura de costuri este foarte importantă.

Avem 28 de perimetre în acest moment. Ne dorim să creștem în regiunea on-shore, nu avem de gând să mergem în zona off-shore, pentru că Black Sea Oil & Gas este compania soră. Ținta noastră este să devenim cel mai mare producător on-shore din România, independent, nelistat la bursă.

Vom investi in continuare, alte 50 de miloane de dolari, vom fora”, a spus Coca.

Rezervele estimate de oficialul Mazarine sunt peste ce s-a vehiculat până acum. Potrivit BP Statistical Review of World Energy 2018, România are rezerve totale dovedite de petrol de 600 de milioane de barili.

OMV Petrom a încheiat un acord privind transferul licenţelor pentru nouă perimetre onshore (pe uscat) de ţiţei şi gaze din România către Mazarine Energy România, care a mai preluat, anul trecut, alte 19 zăcăminte marginale ale OMV Petrom.

Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moineşti Zemeş, au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.000 bep (barili echivalent petrol – n.r.)/zi, şi fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream.

Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producţia curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licenţelor către Mazarine Energy.

Te-ar mai putea interesa și
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Parlamentul a adoptat joi hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului......
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de ...
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de 50.000 de dolari fiecare
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de ...
Oraşul Minneapolis va plăti câte 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul ...
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va reveni la „business as usual”
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va reveni la „business as usual”
Rusia ar fi pregătită să reia dialogul cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate, dar până acum Moscova ...