Mazda a actualizat SUV-ul CX-5 și i-a adăugat două ediții limitate

La nouă ani de la debut, primul model Mazda care a prezentat designul Kodo și tehnologia Skyactiv, devine mai conectat și mai puțin poluant.
Robert Stan - lun, 22 feb. 2021, 16:05
Mazda a actualizat SUV-ul CX-5 și i-a adăugat două ediții limitate

Mazda a lansat pe piețele europene o versiune actualizată a SUV-ului CX-5 adăugându-i două ediții limitate care poartă numele „100th Anniversary” și „Homura”. Versiunea din 2021 a Mazda CX-5 dispune de o tehnologie Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită, precum și de actualizări ale motorului și ale transmisiei menite să reducă emisiile de CO2.

Sistemul HMI actualizat combină un nou afișaj central mai rapid, mai clar, de 10,25 inchi și un controller central mai intuitiv cu o gamă extinsă de servicii de conectivitate operate de cea mai recentă aplicație MyMazda pentru mobil. Funcțiile de confort și siguranță includ acum blocarea ușii de la distanță, un dispozitiv de căutare a vehiculelor, programarea prealabilă, de la distanță, a mai multor direcții de navigație, un raport cu starea vehiculului, solicitarea de contactare și de programare a vizitei la service, asistență rutieră și alerte de securitate.

Conform oficialilor Mazda, îmbunătățirile aduse sistemului de propulsie au ca rezultat o experiență de condus mai bună și mai ecologică incluzând funcționarea optimizată a pedalei de accelerație, o reacție îmbunătățită a transmisiei automate cu șase trepte și reduceri ale emisiilor de CO2. În plus, motorul diesel Skyactiv-D 2.2 de 184 CP este acum oferit pentru prima dată cu tracțiune față.

Introducerea unei ediții speciale „Homura” diversifică și mai mult gama de modele Mazda CX-5 din 2021. Homura înseamnă foc sau flacără în japoneză, iar acest lucru se reflectă în detaliile interioare și exterioare unice ale modelului, tapițeria personalizată cu cusături roșii și jantele din aliaj de 19 inchi.

Totodată, schema de culori a ediției limitate CX-5 100th Anniversary este inspirată de primul autoturism Mazda – R360 Coupe, și are o nuanță exterioară Alb Snow Flake Pearl în contrast cu mocheta, covorașele și scaunele din piele de culoare roșu burgund.

Lansată în 2012, versiunea originală CX-5 a fost primul model Mazda care a prezentat atât designul Kodo, cât și tehnologia Skyactiv. A stabilit noi standarde dinamice, schimbând percepțiile despre cât de atractiv ar putea fi un SUV compact. Ulterior, actualizările și îmbunătățirile succesive ale vehiculului au dus la transformarea lui CX-5 într-un model care reprezintă aproximativ 35% din vânzările anuale ale companiei nipone.

Până în prezent au fost vândute în Europa 490.870 de unități și un total de aproximativ 3.190.000 în 130 de țări din întreaga lume. La nivel global, CX-5 rămâne cel mai bine vândut model Mazda.

Te-ar mai putea interesa și
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
EDdeN va reprezenta pentru a treia oară România la competiția mondială a caselor sustenabile, Solar Decathlon, și caută tineri dornici de afirmare. Anul acesta, EFdeN se pregătește pentru cea...
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru asistenţii sociali
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru ...
Profesioniştii care activează în domeniul serviciilor sociale, în cadrul instituţiilor de stat sau al organizaţiilor ...
Podul de la Brăila – Golden Gate: în această lună începe montarea cablurilor ce vor susţine podul peste Dunăre
Podul de la Brăila – Golden Gate: în această lună începe montarea cablurilor ce vor susţine podul peste Dunăre
Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila, societatea care a semnat contractul de relocarea utilităţilor de ...
Dezvoltatorul de spații logistice VGP se extinde pe piața de la București
Dezvoltatorul de spații logistice VGP se extinde pe piața de la București
Dezvoltatorul de spații logistice VGP a anunțat achiziția unui teren de 25 de hectare lângă București unde va dezvolta ...